Висшият съдебен съвет отложи вземането на решение за предсрочното освобождаване

...
Висшият съдебен съвет отложи вземането на решение за предсрочното освобождаване
Коментари Харесай

ВСС отложи решението за освобождаването на Иван Гешев

Висшият правосъден съвет отсрочи вземането на решение за предварителното освобождение на Иван Гешев. Причината е, че съгласно участващите в Пленума има потребност от изясняване на процедурните правила.

Висшият правосъден съвет заседава през днешния ден по предлагането на министъра на правораздаването Надежда Йорданова за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев.

Искането е на съображение член 129 от Конституцията - за тежко нарушаване или редовно несъблюдение на служебните отговорности, както и дейности, които накърняват престижа на правосъдната власт.

Магистратите този път не могат да откажат да се занимават всъщност с проблема, откакто Конституционният съд се произнесе, че въпросът следва да бъде прегледан и че е в пълномощията на министъра на правораздаването да внася такова предложение.

Случаят е без казус. Членовете на съвета ще би трябвало да решат по какви правила ще протече процедурата. Решението за предварително преустановяване на мандата се взима с най-малко 17 гласа от 22-ата членове на съвета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР