На тържествена церемония пред Общото събрание на съдиите Елена Захова

...
</TD
>На тържествена церемония пред Общото събрание на съдиите Елена Захова
Коментари Харесай

Тези са новите съдии в Апелативен съд Пловдив

На тържествена гала пред Общото заседание на съдиите Елена Захова и Веселин Хаджиев встъпиха в служба " арбитър “ в Апелативен съд – Пловдив. Те са назначени в наказателното поделение на съда с решение на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет от 14.05.2024 година след сполучливото им класиране в състезанието за повишение в служба.

Елена Захова е приключила право в СУ " Св. Климент Охридски “ през 1991 година. Кариерата й стартира като младши прокурор в Районна прокуратура – Разлог, където работи до 1993 година. След това е прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, а от 1998 година е прокурор в Окръжна прокуратура – Пловдив. От 1999 година е арбитър в Окръжен съд – Пловдив. Тя има близо 34 години стаж в органите на правосъдната власт. Притежава сан " арбитър във Върховен касационен съд и Върховен административен съд “ от 2005 година.

Веселин Хаджиев е приключил право в ПУ " Паисий Хилендарски “ през 1998 година. Започва работа като младши арбитър в Окръжен съд – Пловдив през 1999 година. От 2000 година до 2004 година е арбитър в Районен съд – Пловдив, като по-късно, в продължение на близо два мандата, е негов ръководител. С решение на Висш съдебен съвет от 28.04.2013 година е определен за ръководител на Окръжен съд – Пловдив, като мандатът му е завършил на 29.04.2018 година. От тогава досега е арбитър в Окръжен съд – Пловдив. Има стаж над 25 години в органите на правосъдната власт. От 2016 година е с сан " арбитър във Върховен касационен съд и Върховен административен съд “.

Председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова приветства съдиите Елена Захова и Веселин Хаджиев с добре пристигнали и им пожела здраве, професионален триумф и задоволство от работата на новата служба.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР