Вероятността от глобална война е по-голяма от Втората световна война

...
Вероятността от глобална война е по-голяма от Втората световна война
Коментари Харесай

Има ли паника? НАТО с извънредно решение

Вероятността от световна война е по-голяма от Втората международна война насам, при която починаха 80 милиона души.

Страните членки на Алианса дават на Украйна огромни количества комплицирани оръжия и логистична поддръжка, като най-големият донор са Съединени американски щати (с 8,79 милиарда $ към август 2022). Това съоръжение включва няколко оръжейни системи, за които се счита, че са изиграли основна роля в досегашния спор, като ракетни установки с огромен обхват (HIMARS) и противотанкови оръжия, предава Актуално.ком.
-->
В района към Украйна са ситуирани към 40 хиляди войници на НАТО – да вземем за пример в Прибалтийските републики и Полша, както и още 300 хиляди във висока степен на подготвеност в отговор на нахлуването на Русия.

Извън Украйна се прави огромно образование на украински сили от страни членки на НАТО, само че нито една страна от Алианса не е пращала боен личен състав да се бие в нападнатата от Владимир Путин страна.

„ Няма доказателства за сили на НАТО, които вземат участие на фронта в Украйна “, споделя Едуард Арнолд от английския мозъчен концерн за защита и сигурност RUSI. По думите му, няма доказателства и за командири на НАТО, наставляващи и направляващи украинските елементи на бойното поле. „ Вероятността това да се случи в бъдеще е дребна, защото НАТО желае да ограничи рисковете за ескалация “, прибавя Арнолд.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР