Венецуелският президент Николас Мадуро обвини крайнодесни фракции в страната и

...
Венецуелският президент Николас Мадуро обвини крайнодесни фракции в страната и
Коментари Харесай

Опит за покушение срещу президента на Венецуела по време на негова реч

Венецуелският президент Николас Мадуро упрекна крайнодесни фракции в страната и колумбийския си сътрудник Хуан Мануел Сантос, че са направили опит за нападение против него, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки тирада на президента по малкия екран.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
" Това беше опит да бъда погубен ", съобщи Мадуро, добавяйки, че събраните до момента данни сочат за дейности на крайната десница, работеща взаимно с колумбийци. Мадуро акцентира, че съгласно него колумбийският президент Сантос, който постоянно го подлага на критика, също носи отговорност за случилото се. Засега няма коментар от страна на колумбийски представители, отбелязва АП.



Полицията извърши арести по отношение на опита за нападение, добави венецуелският президент, без да заяви детайлности. По-рано довечера наоколо до трибуната, на която той произнасяше тирада по време на боен церемониал във връзка 81-ата годишнина от основаването на армията имаше няколко гърмежа. Мадуро и членовете на държавното управление са невредими, пострадаха седем гвардейци.



Според министъра на връзките и информацията Хорхе Родригес са избухнали безпилотни летателни апарати, натоварени с взривни субстанции. АП обаче оповестява, че съгласно представители на локалните управляващи пожарникарите са открили, че става дума за експлоадиране на газ в апартамент, намиращ се покрай мястото на речта.

От прозорец в ситуирана наоколо постройка се издига пушек, оповестява АП, припомняйки, че венецуелските управляващи постоянно упрекват опозиционери в заприказва за свалянето на президента. В допълнение незнайна до момента група, наричаща се " Войници в тениски " ( " Soldiers in T-shirts " ) съобщи, че е пробвала да извърши нападение против президента с два безпилотни летателни апарата, натоварени с експлозиви. Войници на държавното управление ги свалили, преди да го доближат, се споделя в туита, чиято меродавност не е тествана.



" Не успяхме през днешния ден, само че е въпрос на време ", прибавя хипотетичната формация, хвалейки се, че е посочила слабостта на властта. По време на случая малкия екран предаваше директно речта на Мадуро. Той съобщи, че " Часът на икономическото възобновяване е настъпил ". Секунди по-късно той и брачната половинка му погледнаха нагоре, очевидно стреснати. След това камерата сподели по какъв начин строените бойци се разпръсват и побягват, преди сигналът да бъде пресечен.



Председателят на Учредителното заседание Диосдадо Кабельо също упрекна десните политически сили за детонациите, които дефинира като терористичен акт, съобщи ТАСС. " Десните упорстват на принуждение, с цел да заемат места във властта, които не съумяха да заемат посредством избори ", съобщи той в Туитър. След детонацията са били задържани няколко публицисти, заяви венецуелският публицист Хесус Медина пред мексиканската телевизия " Миленио ". Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че изследва информацията за случилото се.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР