Великият събирач на пари за всякакви каузи Манол Пейков може

...
Великият събирач на пари за всякакви каузи Манол Пейков може
Коментари Харесай

РАЗВОД: Манол Пейков аут от битката за Пловдив, ПП-ДБ го отсвири

Великият събирач на пари за всевъзможни дела Манол Пейков може да не бъде подсилен от „ Продължаваме промяната “ за кмет на Пловдив, научи извънредно „ Филтър “ от източници в бизнес структурата на Кирил Петков и Асен Василев.

Скандалният народен представител от „ Демократична България “ самичък се предложи за общ претендент на обединението ПП-ДБ. Дори стартира да построява екип към себе си и стратегия за ръководството на града под тепетата.

Официално решение за кандидатурата му от партийните вождове още няма. В същото време недоволството против Пейков в локалната организация на Политическа партия пораства с всеки минал час.

„ Ако имаше консенсус, Пейков от дълго време щеше да бъде разгласен публично, както Васил Терзиев в София. Всяка събота и неделя се водят диалози с водачите на Политическа партия и Демократична България. Решение няма “, споделя осведомен с интригите в обединението в Пловдив.

Само допреди месец кандидатурата на Манол Пейков беше съвсем сигурна като обща за двете обединения. Синът на известната издателка Божана Апостолова натрупа неестествен имидж, като набираше дарения за потърпевшите от войната в Украйна, за хората, останали без дом след земетресенията в Турция и за избавяне къщата на Димитър Талев в Прилеп, за която не регистрира и стотинка.

Сега е народен представител от ПП-ДБ. Член е на „ Да, България “ с водач Христо Иванов. Стана прочут, като назова „ късопишков “ водача на „ Възраждане “ от парламентарната естрада, след което беше отъждествен на човекоподобно от хората на Костадин Костадинов.

Реклама

Ексцентричният външен тип и непремереният изказ са измежду многото запаси на съдружните сътрудници да осмислят добре кандидатурата на Манол Пейков, настояват функционери от Пловдив. Според тях той би бил добър кмет, тъй като не се е замесвал в корупционни схеми, само че на процедура е неизбираем, даже всички от обединението да застанат зад него. Лично Кирил Петков имал няколко диалога с Пейков, с цел да го разубеждава. Дори няколко пъти идвал на крайници в Пловдив за срещи.

От „ Продължаваме промяната “ под сурдинка се приказва, че депутатът Росен Костурков е техният любимец за кандидат-кмет на втория по величина град в България. Костурков е народен представител в три поредни Народното събрание, в това число и в 49-ото Народно заседание. Обсъждат се и други имена от партията на Кирил Петков и Асен Василев.

Любопитното е, че Манол Пейков от „ Да, България “ има съперници и от обединението „ Демократична България “, от която и той е част. Така да вземем за пример за кандидат-кмет се готви и Йордан Иванов, някогашен регионален шеф при четворната коалиция. Той е член на ДСБ.

В оборот е и Ивайло Старибратов, който беше шеф на математическата гимназия в града, а в този момент е учител и в университета. Той беше депутат в 46-ия парламент от листата на „ Демократична България “ и е едно от най- разпознаваемите лица за пловдивчани.

Коалицията ПП-ДБ евентуално ще разгласи претендента си в последния миг. Има възможност Манол Пейков да се яви като самостоятелен, в случай че сътрудниците не го поддържат.

Така интригата в Пловдив става все по-голяма. Единствено някогашният кмет на града Славчо Атанасов е разгласен публично от тези, които имат късмет за балотаж.

Очаква се актуалният кмет Здравко Димитров-Зико също да се яви като самостоятелен, откакто ГЕРБ се отхвърли от него преди година. За претенденти на ГЕРБ пък се сочат и трима районни кметове, само че и там няма решение за кандидатура, която да поддържат.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР