Американският президент Джо Байдън е уверил израелския министър-председател Бенямин Нетаняху

...
Американският президент Джо Байдън е уверил израелския министър-председател Бенямин Нетаняху
Коментари Харесай

САЩ не подкрепя израелска операция в „Рафа” без надежден хуманитарен план

Американският президент Джо Байдън е уверил израелския министър-председател Бенямин Нетаняху в „ стоманения " си ангажимент към сигурността на Израел.

В телефонен диалог нощес Байдън е подчертал потребността от трайно увеличение на филантропичните доставки за Ивицата Газа, където израелските сили водят война с радикалната палестинска формация „ Хамас ". Байдън и Нетаняху са разискали и възможната военна интервенция на Израел-„ Рафа ".

Вашингтон съобщи, че не може да поддържа интервенция в южния град без подобаващ и благонадежден филантропичен проект. От Белия дом оповестиха, че Израел се е съгласил да изслуша опасенията на Съединените щати преди да стартира военна интервенция.

„ На първо място в листата на държавния секретар Блинкен е настояването за краткотрайно преустановяване на огъня. Искаме то да продължи към шест седмици. Това ще разреши на всички заложници да бъдат избавени. И, несъмнено, да се улесни достъпът на помощи до местата в Газа, изключително на север. Той ще работи по този въпрос доста, доста интензивно. Също по този начин ще беседва с израелците за техните планове, за военните интервенции в „ Рафа " и за това къде се намират в стадиите на обмисляне ", разясни представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР