Възприемането на блокчейн технологията нарасна в световен мащаб, което доведе

...
Възприемането на блокчейн технологията нарасна в световен мащаб, което доведе
Коментари Харесай

Стартъп си осигури финансиране за развитието на криптирани блокчейн чипове

Възприемането на блокчейн технологията набъбна в международен мащаб, което докара до това, че доста компании и организации изследват нейния капацитет посредством разнообразни подходи.

Израелският стартъп Chain Reaction е една от последно оповестените компании, която се впускат в блокчейн технологията.

Chain Reaction е софтуерна компания, която е профилирана в създаването на полупроводници и обвързваните с тях процеси, употребявани в блокчейн технологията.

Освен това компанията работи в региона на хардуера за отбрана на персоналните данни, включващ криптографски процеси.

Компанията си обезпечи фонд от $70 милиона за създаване на блокчейн чипове, a Morgan Creek Digital управлява кръга за набиране на средства. Други участници са KCK Capital, Jerusalem Venture Partners, Hanaco Ventures, Blue Run Ventures, Atreides Management и Exor.

Chain Reaction има намерение да насочи средствата към разширение на инженерния си екип, с цел да създаде блокчейн чипа Electrum, който би трябвало да работи бързо и дейно, извършвайки интервенции, известни като. Този чип ще се употребява и в крипто добивните действия, като да вземем за пример рандеман на Биткойн .

Освен това компанията ще се концентрира върху създаването на процесори за криптиращи технологии, свързани с неприкосновеността на персоналния живот, като хомоморфното криптиране ще бъде преди всичко в листата ѝ.



Хомоморфното криптиране дава опция на потребителите да работят с данни, до момента в който те към момента са изцяло криптирани, осигурявайки криптиране от край до край и дискретност на данните. Практическото приложение на този вид криптиране обаче е изправено пред някои провокации, с които Chain Reaction се стреми да се оправи.

Едно от преимуществата на новите блокчейн чипове е, че те вземат решение рестриктивните мерки, с които се сблъскват при работа с данни, криптирани в облачното пространство.

Декриптирането на авансово криптирани данни преди анализирането или потреблението им основава опасности за сигурността, изключително за държавните управления и водещи промишлености като защитата. С криптирания чип обаче тези опасности се отстраняват, защото операторите имат достъп до данните, до момента в който те към момента са криптирани.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР