Не дадохме на Украйна каквото обещахме. Страните от НАТО не

...
Не дадохме на Украйна каквото обещахме. Страните от НАТО не
Коментари Харесай

Столтенберг от София: Не дадохме на Украйна каквото обещахме

Не дадохме на Украйна каквото обещахме. Страните от НАТО не са изпълнили обещанието си за помощ към Украйна и се бавят доста с изпращането на оръжие и боеприпаси. Тази рецензия насочи през днешния ден от София генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг. Той го направи в изявлението си пред Парламентарната асамблея на НАТО, която се организира у нас.

„ Видяхме ужасяващите офанзиви против мол в Харков през уикенда. Много цивилни бяха убити, други бяха ранени. Тази война би трябвало да спре. Неприемливо е Русия да продължава да нападна и нахлува в страната. Съюзниците на НАТО предоставиха голяма помощ за Украйна. Когато става дума за военна поддръжка, 99% от нея е предоставена от съдружниците на НАТО. Тази поддръжка разреши на украинците да освободят 50% от територията, която Русия окупира при започване на войната “, уточни Столтенберг.

Той подсети, че през февруари 2022 година, когато Русия атакува страната, доста анализатори са очаквали тя да успее. Но украинците са съумели да си върнат огромна част от земите. Шефът на НАТО акцентира и че украинците са съумели да нанесат доста удари върху съветските кораби в Черно море.

$Това са положителните вести, само че казусът е, че не дадохме на Украйна, каквото обещахме. Съединени американски щати прекара 6 месеца в това да утвърди помощта за страната. През април военните министри от НАТО се срещнаха с украинския президент Володимир Зеленски и той подсети, че се нуждае от системи като „ Пейтриът “. Германия достави такива, само че останалите, които дадоха обещание, не го направиха$, акцентира той.

Благодарим на Съединени американски щати за поддръжката и напъните ви да се стигне до това решение. Съюзниците вземат решение при какви условия да дават оръжие на Украйна. Казвал съм обаче, че настъпи моментът да помислим да не би трябвало да вдигнем някои от рестриктивните мерки, разяснява Столтенберг.

Виждаме, че в региона на Харков фронтовата линия и границата са почти на едно и също място.
„ Украинците са съвсем с вързани ръце.
Те са нападани от руснаците, а не могат да реагират, тъй като има ограничаване за метода, по който могат да употребяват оръжието. Става дума за отбрана от съветската експанзия. Това е нахлуване против суверенна страна, това е нарушаване на интернационалното законодателство. Украйна има право да се отбрани “, акцентира той.

Някои от съдружниците подвигнаха рестриктивните мерки, само че мисля, че е пристигнало време да вдигнем и други ограничавания, с цел да помогнем на Украйна да се отбрани, сподели още Столтенберг.

Готови ли сме групово да признаем нивото на заплахата от дезинформация от Русия и Китай и да се надигнем пред тези провокации като издигнем нещата на по-високо равнище, даже задействайки член 5?, попита шефът на българската парламентарна делегация в НАТО Даниел Митов.
Трябва да се борим против подправените вести.
Ние в НАТО предоставяме обстоятелствата, само че е значимо да се разбере, че това би трябвало да е значим приоритет на съдружниците. Това би трябвало да се прави в сходство с езика на НАТО, само че опълчването на тази информация е национална отговорност. Вярвам, че истината ще победи и най-хубавият метод да се борим с това е да имаме свободни и самостоятелни медии, акцентира Столтенберг.

Източник: 24 часа
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР