Басейнът колкото уикенд на морето. 200 лева излиза средно на

...
Басейнът колкото уикенд на морето. 200 лева излиза средно на
Коментари Харесай

Басейнът колкото уикенд на морето


Басейнът колкото уикенд на морето. 200 лв. излиза приблизително на семейство. 25-30 лв. е входната такса за басейн през тази година в столицата. Едно четиричленно семейство да вземем за пример би трябвало да заплати единствено
с цел да влезе сред 100 и 120 лв..
От години внасянето на питиета и храни е неразрешено, което води до обядване и закупуване на разхладителни питиета и сладолед от мястото. В най-хубавия случай за това ще би трябвало да се бръкнете с още 100 лв.. Така градският басейн излиза 200 лв. дневно, колкото коства уикенд на морето. Това откри инспекция на „ Телеграф “.
Естествено, има и по-скъпи разновидности,
както и разнообразни промоции, които смъкват цената с 50%, само че тя е в действие за следобедните часове или до обяд. В делничните дни по традиция входът за басейн е по-евтин, сред 5 и 10 лева, спрямо уикенда. В аквапарк „ Възраждане “ цената се дефинира на база на растежа на индивида. Ако детето е
високо до 90 см, влиза гратис.
Ако обаче е сред 90 и 130 см, цената преди 15 часа е 15 лв., а уикенда 19 лв., при влизане след 15 часа – в делник е 13 лв., а в почивните дни – 17 лева Таксата набъбва за хората над 130 см, като те надлежно заплащат през работните дни по 28 лв. до 15 часа, а след този час – по 19, уикенд цените
надлежно са 33 лева и 23 лева
В басейн „ Рестарт “ в „ Люлин “ се предлага уикенд пакет за четирима на стойност 60 лв., през делнични дни – 45 лв.. Входната такса през почивните дни е 20 лв.. През делничните дни тя е 15 лв., като след 15 часа таксата пада с 50%.
Децата до 110 см влизат гратис,
а тези до 140 см заплащат половин цена. На плаж „ Спартак “ цената през цялата седмица е 20 лв., а за деца и възпитаници 16 лева, като след 16 часа входът коства 15 лева

Плувният комплекс в Горна Малина предлага няколко разновидността за билети, като те стартират от 33, 38 и 48 лева на човек, децата до 3 години влизат гратис.

Басейните в Русенско стартират да одобряват гости първоначално или през първата половина на юни. Вече отвори откритият басейн на спортния комплекс „ Дунав “ в квартал „ Здравец “. Там цената за едно посещаване – за възрастни и деца – е 15 лв.. Тя включва безвъзмезден шезлонг и чадър. Има опция да се закупи карта за целия сезон и тя коства 300 лв..

Басейните в комплексите „ Олимпия “ и „ Дунав “ в Русе също работят, а тези, които желаят да си починат отвън града, могат да посетят комплекса „ Рай “, който е близо до регионалния център, Crazy Pool в русенското село Красен или пък общинския басейн в Бяла.

Все още няма изясненост дали ще се запазят цените от предходната година, когато за възрастни входът беше сред 10 и 15 лв.. Най-евтино беше визитата на басейна в Бяла – възрастните плащаха по 7 лв., момчетата и девойките до 18 година – 5 лв., а децата до 7 години влизаха гратис.За втора година русенци няма да могат да посещават басейна в Парка на младежта, защото там текат действия по план за създаване на огромен и съвременен плувен комплекс.

В Хисаря басейнът през делничните дни е 32 лева, а от петък до неделя е 35 лв., като това е цената за възрастен или дете, високо над 140 см. Децата, които са с височина до 120 см, влизат гратис.

Минерален плаж радва през летните месеци поданици и посетители на Симитли, които се любуват на релакс в крайградския парк. Пет басейна и 450 шезлонга са разполагаем на посетителите.

От понеделник до петък таксата е 15 лева, а в събота и неделя – 20 лева За деца до 10-годишна възраст входът е безвъзмезден. Само един от басейните е с олимпийски размери, останалите са по-малки, някои са за деца, а други – за възрастни.

В аквапарка са издигнати водна пързалка и джакузита, стадиони за спорт – футбол, хандбал, два тенис корта, детска площадка. Те са изцяло безвъзмездни за прилагане.

Поради химичните си качества хлорът е най-разпространеният препарат за стерилизация на водата в публичните басейни. Както споменахме по-рано – рисковете, свързани с неправилното дозиране на хлора, се показват главно в предизвикването на алергична или остра реакция на кожата и/ или очите на ползвателите на басейна.

За да се отбрани здравето на хората, би трябвало да се промени настоящата разпоредба, само че поради лобистки ползи това не се случва, настояват специалисти.

„ Много хора считат, че модерните технологии са прекомерно скъпи, което в вероятност не е безусловно правилно, защото се изплащат във времето. За съпоставяне – поддържането на химичния баланс на водата с обичайни препарати не е доста по-евтино. Инвестицията в модерни системи за стерилизация на водата е освен оправдана финансово, само че и по-добрата опция за всички гости “, разясняват още те.

Друга заплаха са неточно дозираните препарати. Използването на прекомерно дребна или прекомерно огромна доза може да повлияе върху химичния баланс на водата, респективно – да провокира алергична или остра реакция на кожата или очите на плуващите.

Необезопасените съставни елементи във и към басейна, счупените решетки на преливника, разхлабените стълби, дюзи и сифони без защитен похлупак също не са за подценяване, настояват експертите.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР