Имаме сходство в програмите. Това обяви Деница Сачева от преговорния

...
Имаме сходство в програмите. Това обяви Деница Сачева от преговорния
Коментари Харесай

ГЕРБ след срещата с ДПС: Имаме сходство в програмите

Имаме подобие в стратегиите. Това разгласи Деница Сачева от преговорния екип на ГЕРБ след края на срещата с Движение за права и свободи.

Разговорите, които организирахме досега демонстрираха, че имаме подобие в стратегиите с Движение за права и свободи
във връзка с главните цели пред страната ни.
Те са свързани с Шенген, с участието ни в еврозоната, с стопански напредък, съобщи тя.

Хората чакат от нас резултати, уточни още тя.

България има потребност от качествена смяна на политическото държание, на метода на говорене и на водачите, и на ПГ. Няколко избора гласоподавателите споделят едно и също – че би трябвало да има политика на единодушие, изясни Сачева.

Повече не може да се бяга от отговорност. Затова от ГЕРБ изпратихме покана до всички политически сили.
Предложението на ГЕРБ е съставяне на държавно управление на споделената отговорност.
При това с цялостен 4-годишен небосвод.

Ясен знак и сигнал, че проевропейския ни избор се препотвърждава, в това число от гласоподавателите на Българска социалистическа партия, регистрираха още от ГЕРБ.

Хората чакат от нас резултати, работа по техния дневен ред, показаха от преговорния екип. И допълниха: „ Нямаме право да губим времето на жителите, нито да продължаваме да пилеем доверието в институциите “. Оттам показаха също, че участието в еврозоната е главен приоритет. Говорено е и за законодателни промени, които да преустановят административните спънки пред непознатите вложители. Ще се обсъдят и опциите за привличане на непознати вложители, Движение за права и свободи имат концепция. Обсъдено е и приемането на напълно нов закон за лишаване на нелегално добитото имущество. Имаме подготвеност със законопроект, регистрираха от ГЕРБ. Ще бъде квалифициран и напълно нов Наказателен кодекс.

Срещата на ГЕРБ с Движение за права и свободи започва с час и половина забавяне.

От страна на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили договарянията ще водиха националните представители Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова. От страна на Движение за права и свободи пристигнаха Йордан Цонев, Искра Михайлова, Станислав Анастасов. А също Байрам Байрам, Ертен Анисова и Елван Гюркаш.

Разговорът започва по-късно, тъй като бяха водени разногласия до момента по отношение на
разпределението на местата в пленарната зала
на новото 50-то Народно събрание.

Днес сутринта от ГЕРБ-СДС изпратиха предложения до останалите 6 парламентарно показани обединения за срещи. За през днешния ден са планувани диалози с Движение за права и свободи, ПП-ДБ и Възраждане. А за на следващия ден – с Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Величие. От ПП-ДБ обаче преди час отклониха поканата за договаряния. Малко след тях – и от „ Възраждане “.

Очаквайте детайлности!

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР