Съобразявайки се с волята на избирателите, Демократи за силна България

...
Съобразявайки се с волята на избирателите, Демократи за силна България
Коментари Харесай

Атанасов, ДСБ: Ще бъдем опозиция срещу всеки опит за връщане към модела на Борисовата държава

Съобразявайки се с волята на гласоподавателите, „ Демократи за мощна България " (ДСБ), като част от коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България ” (ПП-ДБ), ще бъде решителна съпротива против всеки опит за връщане обратно към порочните практики и модела на „ Борисовата страна ”, обявиха от пресцентъра на ДСБ. От ДСБ изпратиха до медиите решенията, взети на съвещание на Националното управление на „ Демократи за мощна България ", след изборните резултати.

„ Отчитаме сериозната загуба на поддръжка на коалиция ПП-ДБ на отминалите парламентарни избори. На фона на рекордно ниската изборна интензивност, това е очевиден сигнал, че сме изправили гласоподавателите си пред сложен избор. Вината за това е наша. Допуснали сме да бъде нарушен разговорът с нашите поддръжници, който постоянно е бил най-голямата ни мощ. Сега се нуждаем от искреност и висока степен на сдържаност, с цел да потърсим пътя по какъв начин да продължим напред. Ще поставим всички старания в тази посока ", прибавиха от ДСБ.

От форнацията подчертаха, че Националното управление на ДСБ като прави оценка резултатите от изборите, дава мандат и доверие на ръководителя на партията Атанас Атанасов да продължи диалозите в границите на „ Демократична България " и сътрудниците ни от „ Продължаваме промяната " за основаване на условия за сполучлива работа в границите на новото Народно заседание.

Националното управление привиква Изпълнителен съвет на ДСБ на 6 юли 2024 година, на който да бъде разисквано насрочване и осъществяване на Национално заседание.

По-рано през днешния ден от прессекретариата на президента оповестиха, че със собствен декрет на съображение член 75 от Конституцията, президентът Румен Радев привиква първо съвещание на новоизбраното 50-о Народно заседание в 9:00 часа на 19 юни 2024 година

На 14 юни Централната изборна комисия (ЦИК) одобри решение, с което разгласи определените за народни представители в 50-ото Народно заседание. Българските жители избираха 240 представители в 50-ото Народно заседание, както и 17 представители в Европейския парламент. Това е петият парламентарен предварителен избор и той съответства с провеждането на евровота. В историята на България двата типа избори се състоят по едно и също време за пръв път. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР