Вътрешното осветление е централен аспект от дизайна на всяко жилище.

...
Вътрешното осветление е централен аспект от дизайна на всяко жилище.
Коментари Харесай

Какви са водещите тенденции в интериорното осветление през 2020

Вътрешното осветяване е централен аспект от дизайна на всяко жилище. Можете напълно да измененията атмосферата на дома си посредством смяна на типа на осветителните тела, които употребявате. Осветлението би трябвало да отразява функционалностите и чувството на всяко пространство. Както всяка друга част на интериорния дизайн, дизайнът на осветлението продължава да се трансформира. Въпреки че 2020 година евентуално няма да донесе радикални промени в тази сфера, има няколко водещи трендове, които всеки притежател на жилище ще е любопитен да види.

Златист цвят

Отчита се повишаване на известността на златистия цвят. Той наподобява отлично върху осветителните тела както като отчасти употребен, по този начин и като главен звук. Съвременните декори все по-често включват този цвят. Златистото нормално има меко матово покритие, като в същото време излъчва топлота и грациозност, което го прави уместно за съвсем всеки тип интериор.

Индустриален жанр с нов прочит

Основата на индустриалния жанр са акцентите от метал и дърво, тъмните цветове и грубоватата визия. Съвременното индустриално осветяване се разграничава от това, което досега познаваме, като придобива доста по-мек и изтънчен темперамент. Новата стилистика на индустриалното осветяване се отличава с разнородни железни структури, по-богати и меки тонове и алтернативени дизайн с присъщи фини елементи.

Крушки Винтидж Едисон

Ретро стилът също набира скорост – представяме ви една наклонност, произлизаща от него - крушките Винтидж Едисон, които са извънредно известни измежду притежателите на жилища, които обичат винтидж атмосферата. Заоблената форма прави крушките изключително подобаващи за домашни условия и идеални за зони като дневната и кухнята. Можете да намерите крушки в жанр Винтидж Едисон и в LED вид. Той ще издържи по-дълго и ще употребява по-малко сила. Ако пък желаете достоверно ретро преживяване, на пазара към момента се оферират,,Едисон‘‘ крушки с нажежаема жичка. Предимството на крушките с нажежаема жичка е, че са доста по-евтини и оптимално се приближават до мечтаното ретро чувство.

Мид-сенчъри модърн и Ар деко

Мид-сенчъри модърн и Ар деко стиловете са обичани на доста  интериорни дизайнери от години, само че по някаква причина осветителните тела решени в тези стилове не участваха в стилните трендове до в този момент. Те отразяват трендовете от 20-те до 70-те години на 20 век и се характеризират с изчистени линии, разчупен дизайн и баланс сред форма и изкуство.

Големи осветителни тела

С по-обемни осветителни тела елементарно се основава по този начин наречения „ уау “ резултат и се притегля внимание към осветлението, което извършват ролята на украсителен акцент. Големи висящи осветителни тела могат да се употребяват над кухненския остров, над масата за хранене, във фоайето. Можете да балансирате с по-малки тела към главното огромно тяло, тъй че да създадете приключен и повсеместен тип. Обемист лампион би допълнил дизайн на всеки актуален хол или спалня

Смарт технологии

Смарт технологиите навлизат интензивно във всички области на живота, само че знаете ли, че те са топ наклонност и при вътрешното и външното осветяване на жилища? Вече е допустимо да настроите осветителните тела вкъщи да се включват или изключват в несъмнено време даже когато не сте си у дома. Смарт системите могат да се свързват с Alexa, Гугъл Assistant или Siri, за осъществяване на гласови команди. Можете даже да настроите системата си да задейства осветлението когато засече по вашите GPS координати, че сте покрай дома си.

Научете повече за осветлението от цифрово списание и магазин GRANDecor.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР