Ватикана проучва възможността да удължи пътуването на папа Франциск до

...
Ватикана проучва възможността да удължи пътуването на папа Франциск до
Коментари Харесай

Обмислят среща между Папата и руския патриарх Кирил

Ватикана изследва опцията да удължи пътуването на папа Франциск до Ливан през юни, с цел да може по-късно той да отлети до Йерусалим, където да се срещне с Патриарха на Руската православна черква Кирил, който поддържа нахлуването на Русия в Украйна, съобщи Ройтерс.

Това ще бъде втора среща сред Папата и Патриарха.

Първата въобще среща сред двамата се състоя в Куба 2016 година От Великата схизма, която раздели християнството на източен и западен клон през 1054 година до момента не е имало срещи сред главите на църквите.

75-годишният Патриарх Кирил даде цялостната си благословия за нахлуването на Русия в Украйна - позиция, която раздели международната православна общественост и сътвори вътрешен църковен протест, който съгласно теолози и учени е невиждан.

Източниците на Ройтерс, поискали анонимност, обясниха, че проектът е 85-годишният папа, който би трябвало да отиде в Ливан на 12-13 юни, да лети за Аман, Йордания, сутринта на 14 юни. Оттам ще отиде с хеликоптер до Йерусалим за среща с Кирил, а по-късно ще се върне във Ватикана.

Още предходната седмица на връщане от Малта Папата заяви, че се надява да се срещне с Кирил някъде в Близкия изток тази година, само че не посочи къде.

Тази неделя Патриарх Кирил прикани руснаците да поддържат управляващите в провеждането на " специфичната военна интервенция " в Украйна. Главата на съветската православна черква преглежда войната като опора против демократичната западна просвета, която той счита за упадъчна.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР