Гръцки евродепутат лобира за приемане по суша в Шенген на

...
Гръцки евродепутат лобира за приемане по суша в Шенген на
Коментари Харесай

Гръцки евродепутат: Имам уверение от ЕК, че България и Румъния ще бъдат в Шенген и по суша до края на годината

Гръцки евродепутат лобира за приемане по суша в Шенген на България и Румъния, с цел да се прекратят опашките с часове по границите.

Евродепутатът Мария Спираки от ръководещата партия " Нова народна власт " заяви, че е получила документално увещание от Европейската комисия за приемането на България и Румъния в Шенген по суша до края на тази година.

Спираки заяви, че след среща с хотелиерите в Северна Гърция е отправила документално искане към Европейската комисия за наложителното отваряне на сухопътните граници на двете старни, с цел да се спре чакането с часове по границите за милиони туристи.

В причините си гръцката евродепутатка показва публични данни,че за предходната година единствено през граничния пункт " Кулата -Промахон " са минали 2 600 000 туристи, а 600 000 - през " Маказа ", предава БНР. 

За Северна Гърция няма самолетни полети от прилежащите страни и единственият път за влизане в Гърция е през сухопътната граница, уточни Спираки.

Информацията беше оповестена от водещи гръцки медии под заглавие:  " Радостна новина за туризма в Северна Гърция " и " Край на опашките с часове по границите ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР