Повечето граждани на Европейския съюз (ЕС) говорят чужд език, съобщи

...
Повечето граждани на Европейския съюз (ЕС) говорят чужд език, съобщи
Коментари Харесай

Колко процента от европейците биха могли да проведат разговор на чужд език?

Повечето жители на Европейския съюз (ЕС) приказват непознат език , заяви ДПА, базирайки се на " Евробарометър ". 

През 2023 година съвсем 60 % от европейците са споделили, че биха могли да водят диалог на език , друг от майчиния. Това е с три % повече от данните за 2012 година Около 80 % от групата на 15-24-годишните дават положителен отговор за умеенето да си служат с непознат език, което е с пет % повече от данните за 2012 г. 

Според проучването 10 % от европейците, чийто майчин език не е немският, могат да проведат диалог на немски. В съпоставяне с 2012 година това е спад с два пункта. При възрастовата група 15-24 години също има спад и той е с четири % - владеещите немски са 12 %. 

Почти половината европейци приказват британски като непознат или втори език. В съпоставяне с предходното изследване британският усилва известността си. Сред младите европейци владеещите британски език са 70 %. 

Общо 11 % от европейците , чийто майчин език не е френски, могат да проведат диалог на френски език. Седем % от европейците, чийто майчин език не е испански, могат да проведат диалог на езика. 

Участниците в изследването, обхващащи лица над 15-годишна възраст, са 26 500 души. То е извършено по метода лице в лице във всички страни на Европейски Съюз през септември и октомври 2023 година Самостоятелно попълване на данни е правено в Чехия, Дания, Малта и Финландия.
Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР