Следите на трима души, заподозрени за вандализъм на мемориала на

...
Следите на трима души, заподозрени за вандализъм на мемориала на
Коментари Харесай

Установиха българска следа в антисемитски вандализъм в Париж

Следите на трима души , обвинени за вандализъм на мемориала на Холокоста в Париж , водят до България, оповестиха от парижката прокуратура, съобщи Politico. Някои медии подозират съветско присъединяване.

В нощта на 13 май към 35 графити с червени ръце бяха нанесени върху мемориала в Париж, което провокира необятно наказание на фона на вълната от закононарушения от ненавист във Франция от началото на войната в Газа предишния октомври. В писмен отговор на POLITICO прокуратурата сподели, че трима обвинени са били видяни от камери за наблюдаване да се придвижват от мемориала до хотел в източната част на Париж, преди да вземат рейс към Белгия. „ Разследванията откриха също, че резервациите са направени от България “, допълват от службата.

Съобщения на сатиричния седмичник Le Canard Enchaîné и публичното радио FranceInfo споделят, че следователите наблюдават допустима „ интервенция на Русия за дестабилизиране “ и са открили, че лицата, виновни за графитите, са от България. През ноември молдовска двойка беше задържана по съмнение, че е нарисувала към 250 сини звезди на Давид из Париж, разпалвайки страхове от антисемитизъм. Агенция Франс Прес и „ Монд “ оповестиха през февруари, че интервенцията е била „ поръчана от съветските служби за сигурност “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР