Владимир Путин се ангажира при първото си посещение в Северна

...
Владимир Путин се ангажира при първото си посещение в Северна
Коментари Харесай

Ще стане ли Северна Корея Беларус 2?

Владимир Путин се ангажира при първото си посещаване в Северна Корея от 24 години с контракт за взаимна защита с Ким Чен Ун, наблягайки до каква степен Русия е трансформирала връзките си с единствената страна, тествала нуклеарно оръжие през този век.

Путин, който се вкара в сериозна борба със Запада поради Украйна, бетонира завоя си към КНДР, откакто близо две десетилетия поддържаше глобите на Организация на обединените нации против Пхенян.

В взаимозависимост от точната дефиниция на пакта, който още не е оповестен, това може да бъде трагична смяна в цялата стратегическа обстановка в Североизточна Азия, счита Артьом Лукин от Далекоизточния федерален университет на Русия:

" Ако Русия даде гаранции за сигурност на Северна Корея, тогава КНДР става аналог на Беларус, основния съдружник на Русия в Източна Европа. Това ще бъде намерено предизвикателство към системата от насочени към Съединени американски щати съюзи в Североизточна Азия. И несъмнено, ще бъде голям проблем за Сеул и Токио. "

Въпреки че Северна Корея има контракт за защита с Китай, тя няма интензивно военно съдействие с Пекин, каквото се разви с Русия през последната година.

Китай, несравнимо най-големият търговски сътрудник на Северна Корея и все по-голям съдружник на Русия, реагира внимателно на техните процъфтяващи връзки, като заобикаля всякакво тристранно съглашение, което може да усложни връзките му в други сфери.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР