Компанията на Илон Мъск ще използва чип в мозъка на

...
Компанията на Илон Мъск ще използва чип в мозъка на
Коментари Харесай

Компанията на Илон Мъск ще използва чип в мозъка на още един човек: Защо ще го правят

Компанията на Илон Мъск ще употребява чип в мозъка на още един човек: Защо ще го вършат. Neuralink са намерили метод да отстранят казуса, който е довел до щета на импланта на първия пациент след имплантирането. Както се оказа, това се случи, тъй като някои от нишките, държащи импланта, се разхлабиха. По време на имплантирането на импланта на втория пациент, нишките на чипа ще бъдат сложени по-дълбоко в мозъка.

През юни се възнамерява втората процедура по имплантиране на чип в мозъка. Все още не се знае кой тъкмо ще стане пациент. Но към този момент повече от 1000 парализирани хора са се записали за плана, макар че по-малко от 100 дават отговор на условията за изследването.

Ще напомним, че за първи път чип беше употребен в мозъка на човек през януари тази година. По това време компанията избра пациент измежду хора с амиотрофична латерална склероза (ALS), увреждане на гръбначния мозък или други положения, които предизвикват парализа на четирите крайника.

Компанията на Илон Мъск ще употребява чип в мозъка на още един човек: Защо ще го вършат 22.05.24 23:30 ИЗВЪНРЕДНО В SAFENEWS: Спец интервенция на Столична дирекция на вътрешните работи. Задържаха автокрадец с краден автомобил 22.05.24 23:20 Няколко страни признават Палестина, като страна 22.05.24 23:03 Млад водач удари четирима души на автобусна спирка във Варна 22.05.24 22:20 Лудогорец още веднъж подвигна купата! Отново са първенци на България 22.05.24 21:53

Как работи чипът

Ноланд Арбо стана първият пациент с вграден мозъчен чип. Преди процедурата той не можеше да се движи под раменете си през последните осем години. И няколко дни след интервенцията той съумя да движи курсора на компютъра, а по-късно да играе игри и да взаимодейства със света.

Но месец след интервенцията видя, че апаратът към този момент не работи. Повечето от проводниците, вградени в мозъка му, се бяха „ прекъснали “ и към този момент не разчитаха електрическите сигнали, нужни за превръщане на мислите в придвижвания на курсора.

Имплантът N1 на Neuralink е резервоар, който съдържа електроника и батерия. Неговите 64 външни влакна са вмъкнати в моторния кортекс на мозъка, с цел да предават невронни сигнали.

След проблеми с чипа Arbo, компанията направи промени в софтуера и доста от опциите на устройството бяха възобновени.

Отбелязва се също, че нишките на чипа са вградени при първия пациент на дълбочина 3-5 ml в кората на основния мозък, а при идващите пациенти те ще бъдат задълбочени с 8 ml.

Neuralink има за цел да вгради своето устройство на 10 души тази година и желае да го направи при пациенти с разнообразни патологии, с цел да изследва разнообразни държания.

Източник – The Wall Street Journal./Превод:SafeNews

 

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР