Астрономи и физици най-изненадващо стигнаха до идеята, че има Бог

...
Астрономи и физици най-изненадващо стигнаха до идеята, че има Бог
Коментари Харесай

Еврика! Бог е създал Вселената

Астрономи и физици най-изненадващо стигнаха до концепцията, че има Бог и той основава Вселената с всичко в нея, а по-късно прави още и още вселени.

Всъщност всичко стартира от руския академик Андрей Линде, а понастоящем международно приет физик и професор от Станфорд, Съединени американски щати.
Инфлация
Линде още през 1982 година развива теорията за инфлационния модел на Вселената, стъпвайки на изследвания на американския космолог Алън Гут, оповестени година по-рано. Двамата с Линде през десетилетията се пробват да потвърдят теорията за относителността на Алберт Айнщайн и идната доктрина от нея за Големия гърмеж. Но все по-убедително стигат до концепцията, че няма по какъв начин Вселената да се е появила инцидентно и че гърмеж просто не може да има. А тази година се чакат и няколко огромни изследвания на техни почитатели, че в действителност Големият гърмеж въобще не е съществувал.

Сложните калкулации на Линде и Гут стигат до извода по какъв начин Вселената не се е появила независимо и инцидентно, а напълно предумишлено. И въпросният гърмеж, след който идва разширението на нашата галактика, не е бил в никакъв случай. Но пък има едно раздуване – инфлация на космоса, което следим и ние се заблуждаваме от него, че преди този момент е бил гърмеж. А в действителност си е напълно умишлено и целеустремено основаване на Вселената от разсъдък – дали това ще е съвкупността от другите предишни вселени, т.е. от мултивселената или нещо друго, учените още не са обявили.

Линде в последните години твърди, че в действителност една галактика поражда след себе си друга и по този начин до безконечност. Като всяка последваща галактика пази някои съществени характерности на миналата, само че по същия метод както животните имат еволюция (описана от Дарвин) и се видоизменят, по този начин и всяка последваща галактика трансформира типа си по отношение на миналата, от която се е пръкнала. И физичните закони в новата стават разнообразни от тези в миналата, само че някои от предходните се резервират.

В последните години едно от най-изненадващите открития бе точно, че има данни по какъв начин в центъра на нашата вселена, към черната дупка, известна като Стрелец А, гравитацията работи по друг метод. Смята се, че черните дупки може да са портал към други вселени, само че въпросът въобще не е обяснен.
Битие
Така се стига до концепцията на Филип Хосе Фармър, разказана във фентъзи класиката " Създателят на вселени ". Просто има някой или нещо – въпрос по какъв начин ще му дадем име, което основава вселени още веднъж и още веднъж.

И тук се напомня великото начало на Библията за основаването на света от Бог, което в този момент има своето удостоверение от най-неочакваното място – на физиците и астрономите: " В начало Бог сътвори небето и земята. А земята беше пуста и неустроена; и мрачевина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата. И Бог сподели: Да бъде светлина. И стана светлина. И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината. И Бог назова светлината Ден, а тъмнината назова Нощ. И стана вечер, и стана утро, ден първи. И Бог сподели: Да бъде шир измежду водите, който да раздели вода от вода. И Бог направи простора; и раздели водата, която беше под простора, от водата, която беше над простора; и стана по този начин. И Бог назова простора Небе. И стана вечер, и стана утро, ден втори. И Бог сподели: Да се събере на едно място водата, която е под небето, та да се яви сушата; и стана по този начин ".

Явно в този момент физиците стартират да удостоверяват и теорията за Бог, написа " Телеграф ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР