По-голямата част от компаниите гледат на устойчивостта като на възможност

...
По-голямата част от компаниите гледат на устойчивостта като на възможност
Коментари Харесай

Бизнес перспективи: Повечето компаниите гледат на устойчивостта като на двигател наприходи и рентабилност

По-голямата част от фирмите гледат на устойчивостта като на опция за основаване на стойност, като повече от три четвърти виждат евентуални изгоди, вариращи от по-високи доходи и доходност до по-ниска цена на капитала, макар че доста от тях също чакат нараснали разноски, свързани с устойчивостта, и нужда от обилни вложения. Това се показва в изследване на Morgan Stanley, представено от esgtoday.com.

За изследването „ Sustainable Signals: Understanding Corporates` Sustainability Priorities and Challenges “ Morgan Stanley интервюира повече от 300 обществени и частни компании от необятен набор от промишлености и с доходи над 100 милиона $ в Северна Америка, Европа и Азиатско-тихоокеанския район.

Според прочуването съвсем всички компании към този момент осъзнават въздействието на устойчивостта върху техните дълготрайни корпоративни тактики, като 85% от респондентите оповестяват, че виждат устойчивостта като опция за основаване на стойност, в това число 53%, които я преглеждат най-вече като мотор за основаване на стойност, и 32%, които я считат както за инструмент за основаване на стойност, по този начин и за подобен за ръководство на риска. 15% гледат на устойчивостта най-вече като на инструмент за ръководство на риска. Само 1% дават отговор, че устойчивостта не е значима за дълготрайната корпоративна тактика.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР