Васил Василев-Зуека отвърна на нападките на художници относно творбите му. Той

...
Васил Василев-Зуека отвърна на нападките на художници относно творбите му.
Той
Коментари Харесай

Зуека отвърна на атаката от родни художници

Васил Василев-Зуека отвърна на нападките на художници по отношение на творбите му.

Той показа коментар на художничката Десислава Тивчева във Facebook: "Понеже аз в никакъв случай няма да отговоря на който и да било, ето … Благодаря! ".

"Гилдията на художниците си откри следващата жертва. Зуека хвърли в шок непоклатимото академично войнство. След изявлението с него и признанието му, че е продал 260 картини за година, започнаха да му смятят облагата на часа и най-много да задават съществения въпрос: "е ли това изкуство? ". Жалка, жалка родна картина. Продавал бил, единствено тъй като е прочут. Ами, станете и вие известни и продавайте, кой ви пречи?! Пораженческото мислене, че художникът би трябвало да е безпаричен и незачитан, е отживялост във времето на Интернет и световното село. Или по-скоро е опрощение за несръчност да се оправиш с разпоредбите на конюнгтурата ", написа Тивчева.

"Мили художници, намерете достолепието някъде в себе си и успявайте да се радвате на непознатия триумф, вместо да го принизявате до личния си крах или да го подлагате на подозрение. Успелите хора нямат време да завиждат. А по отношение на изкуството... в целия свят никой не се наема да даде еднопосочно определие за актуалното изкуство, само че, несъмнено, в България всеки се усеща компетентен и сръчен, с цел да дава оцнки и лепи етикети. Историята и дистанцията на времето са същинските съдници на изкуството, не вие, не аз. Винаги се усещам омерзена в такива моменти, не че на някой му пука. По-лошото е/за мен самата/, че и на мен към този момент не ми пука... за "художниците ". Когато не утвърждавам нещо, минава в графата "игнор ". П.п.:Разгледах му нещата на Зуека, харесват ми. Достатъчно е, че ме накараха да трепна и да се замисля. Смели са, почтени. Дори и преиграването е дозирано. Ако за една година е постигнал такава сбобода на изрече и персонален почерк, какво ли ще покаже след 10! Съвсем целесъобразно е напуснал блатото. Толкоз ", приключва обявата на художничката.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР