Месото, пилешкото и рибата не трябва да се измиват преди

...
Месото, пилешкото и рибата не трябва да се измиват преди
Коментари Харесай

Кои храни не бива да се мият преди готвене

Месото, пилешкото и рибата не би трябвало да се измиват преди готвене, защото подлежат на термична обработка, сподели в изявление за Михаил Лебедев, специалист в Центъра за молекулярна диагностика CMD на Централния проучвателен институт по епидемиология на Роспотребнадзор. Портал на пристрастеностите. В същото време плодовете, зеленчуците, билките и яйцата би трябвало да се изплакнат щедро под течаща вода преди консумация.

Измиването на пиле също може да аргументи кръстосано замърсяване, когато други храни се готвят на същите повърхности. И най-важното, за какво да миете пилето, в случай че има термична обработка напред? „ Във всеки случай зависи от вас “, посочи лекарят.
Той добави, че даже зеленчуците, които са маркирани като „ подготвени за консумация “ на опаковката, би било добра концепция да се изплакнат с вода. Освен това Лебедев прикани да не се подценяват елементарни правила за хигиена, както и да се обръща внимание на нарушаванията на изискванията за предпазване, превозване и подготвяне на продуктите.

Специалистът по инфекциозни заболявания Владимир Неронов по-рано напомни, че измиването на ръцете със сапун би трябвало да отнеме най-малко 30-40 секунди. Третирането би трябвало да се прави след всеки контакт с околната среда.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР