Varna24.bg варненският градоначалник Иван Портних. В здравното заведение ще бъде

...
Varna24.bg варненският градоначалник Иван Портних. В здравното заведение ще бъде
Коментари Харесай

Кметът с добри новини за варненските здравни заведения

Varna24.bg варненският градоначалник Иван Портних. В здравното заведение ще бъде завършен и нов паркинг, добави той. 

Кметът показа задоволството си от гласуването на предишното съвещание на Общинския съвет на решението варненските ДКЦ-та и болнични заведения да имат право да аплайват за финансиране по европейски стратегии за саниране и енергийна успеваемост.

" Икономиите от енергийни разноски ще освободи запас за закупуване на нова апаратура и рационализация на отделенията. Вече направихме ремонт на АГ отделението в МАБЛ " Св. Анна ", следва да помислим за ремонт и в други отделения ", сподели Иван Портних по време на конференция за акцията " Аз имам вяра и оказвам помощ ".

Портних благодари за ентусиазма и силата на младежите от неправителствената организация, която съумя да събере общо 69 тона капачки, с които направи три дарения от жизненоважна апаратура за Окръжна болница и АГ болница във Варна. При последната акция във Варна са събрани 21 милиона капачки, с които по-късно бяха закупени два неонатални инкубатора за новородените в МАБЛ " Св. Анна ".

Кметът добави, че Община Варна сполучливо работи и по програмата за подкрепяне на инвитро процедурите, в резултат на която 34 двойки във Варна към този момент се радват на 39 новородени дечица.  

Според доктор Антон Станев, зам.-директор на МБАЛ " Св Анна " положителното може да бъде заразно и то е един от новите " рискови " нови вируси.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР