Във Варна бе представена новосъздадена дигитална платформа за работа по

...
Във Варна бе представена новосъздадена дигитална платформа за работа по
Коментари Харесай

Варна с иновативна платформа за превенция на употребата на дрога сред младите

Във Варна бе показана новосъздадена цифрова платформа за работа по Програмата за предварителна защита на използването на наркотични субстанции измежду възпитаници от V – VII клас. Тя е създадена особено за връзка с младото потомство. Ще обезпечава бърз достъп до информация, както на педагогическите експерти и учениците, по този начин и на родителите.

Платформата бе презентирана по време на дискусионна среща, на която бяха разисквани резултатите от използването на общинската Програма за предварителна защита на използването на наркотични субстанции измежду възпитаници от V – VII клас. Тя се извършва от общинска дирекция " Превенции “, в партньорство с Шуменския университет " Епископ Константин Преславски “, а началото й е сложено през образователната 2017-2018 година. До момента в дейностите по предварителна защита на използването на опиати са включени 20 350 възпитаници от трите възрастови категории.

Инициативата е част от събитията, проведени от Община Варна във връзка Международния ден за битка със злоупотребата и незаконния трафик на опиати - 26 юни. В начинанието вземат участие и специалисти от Общинския съвет по наркотичните субстанции – Варна, шефове на учебни заведения, психолози, педагози, учители. Усилията на участниците в самодейността към този момент 7 години са ориентирани към предварителна защита, вярна осведоменост и реализиране здравословен и безвреден метод на живот измежду младите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР