Въпреки усилията на Турция да облекчи напрежението в региона, Гърция

...
Въпреки усилията на Турция да облекчи напрежението в региона, Гърция
Коментари Харесай

Хулуси Акар: Гърция провежда двулична дипломация

Въпреки напъните на Турция да облекчи напрежението в района, Гърция продължава със своите " провокативни дейности ", сподели турският министър на националната защита Хулуси Акар, обвинявайки Атина в " двулична " дипломация , цитира думите му Анадолската организация.

" Въпреки всичките ни доброжелателни старания, за жалост нашата съседка Гърция продължава да усилва напрежението с някои провокативни дейности и изразителност всякога. Правим всичко допустимо да предотвратим това ", сподели Акар пред кореспонденти в столицата Анкара.

Изказването му пристигна, откакто в събота  на 11 благи от северозападния остров Бозджаада в Турция.

Турският транспортен съд, плаващ под флага на Коморските острови с 18-членен екипаж - шестима египетски, четирима сомалийски, петима азербайджански и трима турски жители, е бил застрашен, до момента в който плава в интернационалните води, напомня организацията.

" Веднага след този (инцидент) политиците в Гърция упрекнаха Турция в експанзия. Какво е това, в случай че не двуличие? Затова питаме те нямат ли огледало в къщата си? Ако се погледнат в огледалото, ще видят истината и може би ще се засрамят ", сподели Акар.

Той акцентира, че Гърция прави всичко допустимо да " експлоатира и изопачи " всяко събитие, да повлияе на трети страни с " неистини и клюки " и да се оплаче отТурция на трети страни, добавяйки: " В този смисъл не е неверно да се каже, че (Атина) следва двулична политика. Има двулична политика. "

Акар повтори, че Гърция тормози турските самолети, като прихващайки ги с радари, като сподели: " Това е враждебно отношение,... те демонстрират враждебно държание. Това е недопустимо. Това е огромно двуличие. Това би трябвало да се види. "
 Гърция получи поддръжката на Франция против Турция
Гърция получи поддръжката на Франция против Турция

Атина и Париж имат двустранно съглашение за стратегическо съдействие

Припомняме, че турски самолети, участващи в задачи на НАТО над Егейско и Източното Средиземноморие на 23 август, от създадена в Русия система за противовъздушна защита С-300, ситуирана на гръцкия остров Крит.

В неделя Девлет Бахчели, ръководител на Партията на турското националистическо придвижване и съдружен сътрудник на президента Реджеп Тайип Ердоган, се причисли към, като сподели, че " за турците ще бъде елементарно да стигнат до отсрещния бряг на Егейско море ", цитира думите му гръцкият вестник " Катимерини ".

" Правителството на Гърция би трябвало да спре... непрекъснато да ни нервира.... Гръцкото държавно управление си играе с огъня, когато твърди, че след Украйна има заплаха от нова война. Островите,, са наше право. Не би трябвало да ни предизвикат. Те не би трябвало да изпитват търпението ни. Ако желаят още един път да ги избутаме в морето, дано ни кажат и ще ги хвърлим всичките, дай Боже. За нас не е нищо да стигнем от нашия бряг до отсрещния бряг на Егейско море ", сподели Бахчели.
 Показват остров Крит и други острови като турски на среща на
Показват остров Крит и други острови като турски на среща на " Сивите вълци "

Коалиционният сътрудник на Ердоган се е снимал с картата

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР