В тази нощ се случи нещо много важно. Аз лично

...
В тази нощ се случи нещо много важно. Аз лично
Коментари Харесай

Лена Бориславова за ареста на Борисов: В тази нощ се случи нещо много важно

" В тази нощ се случи нещо доста значимо. Аз персонално не съм била очевидец на такава всеобща еуфория и такова празнуване, което се случи в нощта на ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов. Разочарованието пристигна, тъй като очевидно няма цялостният пакет от доказателства и предпочитание от страна на прокуратурата да извърши всестранно следствие. Г-н Божков още не е разпитан ". Това съобщи началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова пред bTV, цитира 24 часа..

На изказванието на водещата Мария Цънцърова, че еуфорията и буквата на закона нямат общо и карцерът е противозаконен съгласно съда, Бориславова сподели:. „ Не съм удовлетворена от метода, по който се стекоха нещата. Това, което би трябвало да знаем, е че Министерство на вътрешните работи работи интензивно, с цел да излязат нескрито схемите и да се съберат доказателства. Но с цел да може Министерство на вътрешните работи да си свърши работа, би трябвало тези старания да са взаимно с прокуратурата. Над проверяващия бди един прокурор, бди основния прокурор. Защо мислите, че е належащо такова равнище на надзор? “, попита Бориславова.

Тя свърза настояването на прокуратурата да получи достъп до записите на камерите в Министерски съвет за интервала от 23 февруари до 23 март с това, че Министерски съвет е станоло точка за пряк контакт с европрокуратурата.

„ Не ни се дава информация защо се изискват записите, само че интервалът е доста огромен, тъй че те са си оставили малка врата за разнообразни хипотези. Но настояването е директно откакто Министерски съвет стана точка на контакт “, разяснява Бориславова.

А това станало, тъй като от европрокуратурата споделили, че до този миг е получавала единствено маловажни сигнали, и изяви удовлетворение, че хората стартират да имат повече доверие да алармират. " При нас има извънредно оживление. Постоянно ни пишат хора със сигнали. Чуваме неща, които е мъчно да повярвате, че са се случвали. Необходимо е още малко оперативно време. Има лица, които желаят да свидетелства, питат за статут на предпазен очевидец “, изясни представителят на кабинета.

Лена Бориславова разяснява и проблемите в обединението. Няма търговия за постове в обединението, а битката за постове не би трябвало да е непременно, без ценене на волята на съдружните сътрудници. Борбата за постове непременно без ценене на волята и желанията на съдружните сътрудници не е метод да вървим напред, акцентира тя. Юристката се надява в един миг всички съдружни сътрудници да си научат урока, че въпреки всичко се намират в четворна коалиция. На въпрос дали се радва, че Каримански не е определен, отговори: Не може да е удовлетворена, откакто ръководещата коалиция не е съумя да се сплоти към една кандидатура.

Иначе от " Продължаваме промяната " са удовлетворени от метода, по който Каримански води Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

Бориславова посочи, че депутати от Политическа партия в действителност са предложили пост на Каримански в Световната банка, като началник на звено.

Попитана по какъв начин депутатът от Има Такъв Народ става за началник на бюджетната комисия или за пост в Световната комисия, тя изясни значителната разлика в отговорностите на постовете.

„ Трябва да отбележим, че има основна разлика сред поста гуверньор на Българска народна банка спрямо бюджетна комисия. Не желая да наскърбявам Каримански. От Политическа партия сме доста удовлетворени от метода, по който води бюджетната комисия. Не бих си разрешила да върша внушения, че би правил нещо„ на мрачно “ в Българска народна банка. Борбата за постове непременно, без ценене на волята на съдружните сътрудници, не е методът да вървим напред “, разяснява още тя сагата към избор на началник на Българската национална банка.Каримански има цялостното право да се допита до българската правосъдна система. Няма да го одобряваме персонално. Вярваме, че в правова страна всеки би трябвало да употребява законовите си благоприятни условия, с цел да пази правата си, разяснява решението на Каримански да съди вицепремиера Асен Василев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР