В Специализирания наказателен съд започва делото за източването на близо

...
В Специализирания наказателен съд започва делото за източването на близо
Коментари Харесай

Стартира делото за фалита на КТБ

В Специализирания углавен съд стартира делото за източването на близо три милиарда лв. от банкрутиралата преди три години и половина КТБ.

Делото ще се води от арбитър Виржиния Петрова. Според последните промени в Наказателно-процесуалния кодекс, на първото разпоредително съвещание страните в процеса ще се занимават единствено с процедурни въпроси.

Обвинителният акт във всичките му копия е над 210 000 страници. По делото са упрекнати 18 лица, като дефинитивни и прецизни обвинявания, разказани в над 5000 страници, са предявени на всеки от упрекнатите.

Според прокуратурата проведена незаконна група, ръководена от някогашния притежател на банката Цветан Василев и основана с користна цел – придобиване на материални облаги, в това число стопански изгоди в изключително огромни размери, с присвоити 2,559 милиарда лв..

Василев е упрекнат за 76 действия, като с изключение на за проведена незаконна група, той отива на съд и за длъжностно заграбване в изключително огромни размери. Сред упрекнатите е някогашният подуправител на Българска народна банка Цветан Гунев. Той отива на съд за длъжностно закононарушение.

Разпитани са повече от 400 очевидци. Изготвени са над 90 експертизи от 27 движимости лица. Обемът на събрания доказателствен материал, дружно с материалните доказателства и приложенията, надвишава 1360 тома.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР