В Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в

...
В Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в
Коментари Харесай

В Белодробната болница в Троян има само две свободни Covid легла

В Специализираната болница за интензивно лекуване на белодробни заболявания в Троян има единствено две свободни кревати в Covid отделението, а в многопрофилната болница в Ловеч, където тази заран всички кревати бяха заети, към този момент има свободни. Заети са обаче всички кревати за пациенти, нуждаещи се от интензивно лекуване.

В Белодробната болница в Троян са разкрити 65 кревати за пациенти с ковид и няма опция да се усилят, защото няма задоволително О2 и личен състав, който да обслужва пациентите, разясни шефът доктор Цветомила Дудевска.

В Covid отделенията на  МБАЛ " Проф. доктор Параскев Стоянов " към този момент има свободните кревати, откакто през днешния ден са изписани повече пациенти, заяви шефът доктор Румяна Нановска.

„ Сутринта бяхме на минус 3 над нормата, само че през днешния ден най-малко 12 индивида са изписани, тъй че с изписаните заболели нещата при нас не са толкоз сериозни с леглата. “

Д-р Нановска добави, че са запълнени леглата за пациенти с коронавирус  с усложнено положение в интензивното поделение на болничното заведение. 

Проблем остава и медицинският личен състав в Covid отделенията, който е на ръба на изтощението:

„ Тревожно е ситуацията с работещите там. Тежко, мъчително се работи. “

Covid заболеваемостта в региона продължава да пораства и към този момент е съвсем 784 на 100 хиляди души население.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР