Следите на трима вандали, осквернили мемориала на Холокоста в Париж,

...
Следите на трима вандали, осквернили мемориала на Холокоста в Париж,
Коментари Харесай

Politico: Трима души оскверниха мемориала на Холокоста в Париж, следите им водят към България

Следите на трима вандали, осквернили мемориала на Холокоста в Париж, водят до България, по данни на парижката прокуратура, съобщи авторитетното брюкселско издание Politico.

През нощта на 13 май към 35 графита с изображения на червени ръце са били изрисувани върху мемориала в Париж.

Френската прокуратура заяви, че тримата обвинени са били видяни от камерите за наблюдаване да се придвижват от мемориала до хотел в източната част на Париж, след което са се отправили с рейс към Белгия. В хода на следствието е открито, че хотелските резервации са били направени от България.

Разследващите наблюдават за допустима " съветска дестабилизираща интервенция ", твърди се в репортажи на сатиричния седмичник Le Canard Enchaîné и публичното радио FranceInfo.

Служител на френското разузнаване разяснява пред Politico, че външни настоящи лица преглеждат публичното напрежение във Франция като уязвимост, която може да се употребява.

Инцидентът провокира вълна от отвращение на фона на внезапното повишаване на закононарушенията от ненавист и антисемитизъм във Франция след началото на войната в Газа. Миналата седмица френската полиция умъртви въоръжен мъж, опитал се да подпали синагога.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР