В реалния живот идилията в брака приключва бързо. Психолозите разграничават

...
В реалния живот идилията в брака приключва бързо. Психолозите разграничават
Коментари Харесай

5-те най-големи кризи в брака

В действителния живот идилията в брака завършва бързо. Психолозите разграничават 5-те най-трудни интервала в брачните връзки. Изненадващо е, че тези стадии съответстват с стадиите на образуване на личността и възрастовите рецесии.

1. Криза през първата година

През първата година от брака романтиката бързо стартира да избледнява. На този стадий дамата може да повдигне въпроси за финансовото положение на мъжа, а той от своя страна стартира да мисли, че фамилията пречи на кариерата му.

Не забравяйте, че дружно създавате фамилното благополучие. Отделете финансовите от любовните връзки.
Разпределете домакинските отговорности. Уважавайте колегата си - не забравяйте, че той не е ваша благосъстоятелност, а обособена персона.

2. Кризата след 3-5 години

През този интервал ежедневните пристрастености отшумяват, те се заменят с проблеми в интимните връзки и финансите. По това време се повяват и децата, а това единствено в допълнение усложнява обстановката.

Основната причина за рецесията в брака е появяването на първото дете. Всеки, който няма деца, има вяра, че раждането на дете единствено ще сплоти фамилията. Всъщност това е по този начин, само че след появяването на дете животът на двойката радикално се трансформира.

През този интервал е значимо брачният партньор да оказва помощ на жена си и да прекарва повече време с детето. 

3. Кризата след 7 години брак

Тя се смята за най-опасна. Според статистиката точно през този интервал е максимален броят на разводите. Това се случва, единствено тъй като не сте съумели да оцелеете през сложните стадии и сте избрали позицията на жертва, предпочитайки да замълчите.

Няма потребност да жертвате живота и ползите си в името на различен човек. Винаги, когато се чувствате неловко, имайте смелостта да кажете на колегата си за това. Не задържайте негативизъм в себе си.

4. Кризата след 10 години

През този интервал можете да се сблъскате с казуса на рутината в връзките, даже взаимните занимания престават да доставят наслаждение, вниманието от колегата не носи същите усеща и страсти. Това се отнася и за интимните прекарвания. Обикновено на този стадий от брака се появява желанието за невярност.

Покажете на половинката си тези аспекти от себе си, за които даже сте се страхували да си мислите. 

5. Кризата след 13 и 23 години брак

Това към този момент не е смешка. Децата напуща дома си. И оставате сами с колегата си. Ако сте били дружно само поради децата, то на този стадий към този момент няма какво да ви свърже.

Помислете за пътувания и за започване на взаимен бизнес. Общите каузи сближават сътрудниците, само че с в тази ситуация те би трябвало да доставят наслада и на двамата. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР