Днес на Градския стадион се за първи път в Русе

...
</TD
>Днес на Градския стадион се за първи път в Русе
Коментари Харесай

Русе бе домакин на инициативата Спортувай с президента

Днес на Градския стадион се за първи път в Русе се организира спортната самодейност " Спортувай с президента “, която включва лекоатлетически дисциплини и двигателни извършения за премерване на експедитивност, мощ, устойчивост, сръчност и еластичност. В присъединяване взеха над 200 деца сред 6 и 15 годишна възраст, които се надпреварваха в спортната интензивност " Президентски тест “.

Сред най-добре изявилите се участници от всички издания ще бъдат определени 12 девойки и 12 момчета, които в края на годината ще получат награди за отличното си показване персонално от президента.

Спортното събитие бе почетено от кмета Пенчо Милков и заместника му с сектор спорт и юношески действия Борислав Рачев. Представител от кабинета на президента беше Георги Александров - консултант по младежта и спорта на президента.

В предизвикването участниците премериха сили в следните дисциплини: лицеви опори, коремни преси, тичане на 400 метра и " совалка ", скок на дължина от място, надолнище напред от седеж и мятане на здравна топка.

Инициативата " Спортувай с президента “ има за цел  посредством персонален образец и груповите старания на институции, родители, преподаватели и треньори, да се увеличи физическата интензивност и да се усъвършенства здравния статус на децата и младежите. Чрез спортното събитие на по-късен стадий ще се направи оценка на общата физическа валидност на децата и цялостна стратегия за мотивация и физическо образование.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР