В понеделник египетският парламент одобри по-строги наказания за сексуален тормоз

...
В понеделник египетският парламент одобри по-строги наказания за сексуален тормоз
Коментари Харесай

Египет затяга наказанията за сексуален тормоз

В понеделник египетският парламент утвърди по-строги санкции за полов тормоз и свързани с тях закононарушения, осведоми Ройтерс. Целта на закона е да бъдат лимитирани половите набези в мюсюлманската страна, в която дамите от дълго време се усещат в неравностойно състояние.

През последните години половите закононарушения са все по-значима тематика за спор в доминирания от мюсюлмани закостенял Египет, като няколко правосъдни каузи провокираха необятен публичен отзив.

Десетки египтяни започнаха да разгласяват случаи за полово принуждение в обществените медии предходната година, само че покровителите за по-строги ограничения настояват, че в Египет остава въпреки всичко надълбоко затвърден предразсъдъкът, че дамите имат виновност поради провокативното си държание.

Прокуратурата в Египет през май завърши дело по тъжба на жена, че е била изнасилена в първокласен хотел в Кайро през 2014 година с претекст, че липсват „ задоволително доказателства “ против обвинените.

Визирайки по-ранни правни разпореждания, признати през 2014 година, парламентарна комисия съобщи в отчет в понеделник, че „ макар че изброените санкции са били квантов скок по това време, те не са постигнали нужното въздържане “.

В мярката, утвърдена в понеделник, наказването за полов тормоз беше увеличено от най-малко една година затвор до най-малко пет години или наказване до 300 000 египетски лири (19 100 долара), по отношение на досегашните 20 000 лири.

В случаи на послушание и власт заради професионални или фамилни връзки, или в случаи, свързани с потребление на оръжие или съучастници, наказването се усилва до най-малко седем години, както и санкция в размер до 500 000 египетски лири.

Наказанията за гонене и общ тормоз също бяха доста увеличени.

През август Народното събрание също утвърди закон за отбрана на самоличността на жертвите на полов тормоз и посягане, откакто акция в обществените медии докара до ареста на обвинен полов нарушител.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР