В нов задочен спор влязоха заместник-председателят на парламента Веселин Марешки

...
В нов задочен спор влязоха заместник-председателят на парламента Веселин Марешки
Коментари Харесай

Марешки и Златев в нов задочен спор за цените на горивата

В нов неприсъствен спор влязоха заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки и шефът на "Лукойл България ". Първо в телевизионно изявление водачът на "Воля " съобщи, че е цинично Златев да приказва за цените на горивата.

Собственикът на веригата VM Petrolium изясни, че за изсветляване на бранша и концепциите на властта за касовите бележки няма потребност да се написа данък и Данък добавена стойност. Важен съгласно него е маржът - доставна цена и продажна цена. По думите на Марешки може да има бензин и по 1,80 лева Както ималолоу кост компании, по този начин можело да има и лоу кост бензиностанции. "Опитвам се да работя към 1 ст. облага, само че моят марж е 7 стотинки. Разходите са 5-6 стотинки, имам 1 ст. облага ", изясни Марешки.

От изявлението му пред бТВ се разбра, че съгласно него огромните компании завишават разноските до безконечност. "В разноски за прехрана могат да вкарат всичко, това е огромната машинация. Опитват се да вкарат това нещо, което е цинизма. Нас ни интересува единствено разликата сред доставна и продажна цена ", твърди политикът. Марешки добави, че поради господстващо състояние е мъчно зареждането на гориво от чужбина. "Народът се съмнява, че има картел и аз съм на страната на народа ", сподели още водачът на "Воля "

В отговор Златев изиска да разбере като какъв се изрича съперникът му - като политик, предприемач или началник на партия. "Той споделя, че поддържа концепцията за касовите бележки, само че фискалните апарати на неговите бензиностанции не са свързани към системата на Национална агенция за приходите ", съобщи генералният шеф на "Лукойл ".

Валентин Златев запита също по какъв начин Марешки работи с марж от 7 стотинки. "В какъв размер заплаща ток, вода, заплати на чиновниците си? Ние показахме структурата на цените. Друго е да се хвърли единствено една гола цифра на публиката. Излиза, че той не заплаща неща, които би трябвало да се наложително на всяка една бензиностанция. От обществените доклади виждам, че фирмите му са губещи. Ако той твърди, че печели персонално, то счетоводно губи ", добави Златев.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР