В Испания профсъюзите заплашиха, че от септември започват стачки в

...
В Испания профсъюзите заплашиха, че от септември започват стачки в
Коментари Харесай

Профсъюзите в Испания заплашват със стачки, ако не се увеличат заплатите

В Испания профсъюзите заплашиха, че от септември стартират стачки в цялата страна, в случай че държавното управление и работодателите не се съгласят да усилят работните заплати. 

Те упорстват за повишение по отношение на инфлацията, която през юни беше 10.8 %, най-високата от 38 години насам. 

Генералният секретар на един от двата най-големите профсъюза в страната - Общия съюз на служащите ( UGT) Пепе Алварес разгласи публично пред медиите, че се обрисува есен на спорове и стачки, в случай че Испанската конфедерация на бизнес организациите (CEOE) не контракти общо съглашение, което да усилва заплатите по отношение на растежа на инфлацията. 

Според него това няма да е изкуствено повишение на получаваните средства, а жизненоважно опазване на покупателната дарба на работещите, която от своя страна ще докара до увеличение на заетостта и ще образува по-високо ползване.

Чуват се и апели за нарастване на минималната работна заплата с 10 %. От своя страна министърът на труда Йоланда Диас сподели, че поддържа „ стачките на профсъюзите против работодателите “, само че напомни, че кабинетът на Педро Санчес е направил нужните промени, с които от началото на идната година до края на 2025-та осигурителните вноски на самоосигуряващите се лица ще бъдат по-ниски. 

Инфлацията през юли беше 10.8%, което накара огромна част от семействата да посегнат към спестяванията си.

Според статистиката внезапно се е нараснал броя на фамилиите, които към този момент харчат повече в сравнение с изкарват. 18 % от тях нямат никаква благосъстоятелност, а 80 на 100 от тези 18 % нямат и спестявания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР