Продължава изграждането на алеята в Парк Борисова градина – Галата“.

...
Продължава изграждането на алеята в Парк Борисова градина – Галата“.
Коментари Харесай

Продължава изграждането на алеята в Парк „Борисова градина – Галата“

Продължава построяването на алеята в Парк „ Борисова градина – Галата “. Вече са построени още 40 метра от нея, споделят от сдружението, заело се с развиването на парка.

През лятото на предходната година Общински съвет даде публично за стопанисване 16 дка общински терен на сдружението „ Парк Борисова градина – Галата “. Идеята е да продължи работата по парцела, в които към този момент има осъществено залесяване от доброволци.

Искането на сдружението за осъществяване на парк в терена, който по документи е урбанизирана територия с прилагане дере, е от 2021 година. Първите дървета на място за засадени от ръководителя на Сдружение с нестопанска цел Янчо Янчев още през 2016 година. Вече дърветата са над 500. Изградени са няколко стотин метра алеи, има осветяване, кошчета и пейки. Залесени са над 11 дка от терена. Всичко е осъществено единствено със сили и средства на сдружението, както и на донори.

Паркът няма да бъде ограждан, да има такса за вход и комерсиална активност. В предишното земята е била бунище цялостно със строителни боклуци.

Как изглеждаше преди и в този момент

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР