В близкото минало излизаха все и все повече новини за

...
В близкото минало излизаха все и все повече новини за
Коментари Харесай

Дизелгейт: Германски съд на път да спаси VW

В близкото минало излизаха все и от ден на ден вести за сполучливи правосъдни каузи против Volkswagen. Броят на съдилищата, които са съгласни с изказванието на клиентите, а точно че са били излъгани от основания във Волфсбург автопроизводител, купувайки си дизелови коли с манипулиран програмен продукт за отработените газове, нарастваше.

Тогава Volkswagen ловко приложи трик, с цел да заличи изгубените процеси от статистиката - малко преди съдът да се произнесе дефинитивно юристите на групата оферират съглашение, само че единствено при изискване, че клиентът разгласи въпроса за организиран. Тогава юристите преглеждат процедурата по този начин, като че ли в никакъв случай не се е състояла.

По този метод голям брой от правосъдните победи на първа инстанция против Volkswagen попадат статистически под масата. Вълната на триумфа обаче може да бъде спряна ненадейно, в случай че съдилищата възприемат вероятността на Висшия областен съд на Мюнхен. При това състояние приблизителните 45 000 самостоятелни тъжби, заведени в цяла Германия през 2019-та, надали биха имали вероятност за триумф. Причината е елементарна - предявените искове имат период на отминалост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР