В 63-ия ден от войната Русия твърди, че контролира цяла

...
В 63-ия ден от войната Русия твърди, че контролира цяла
Коментари Харесай

Русия твърди, че контролира цяла Херсонска област

В 63-ия ден от войната Русия твърди, че управлява цяла Херсонска област. Руското нахлуване на изток продължава. В прилежаща Молдова продължава да се повишава напрежението в подкрепения от Русия сепаратистки район Приднестровие, съобщи Българска национална телевизия.

Няколко села в Източна Украйна през днешния ден са паднали, оповестиха украинските управляващи.

" Продължава настъплението на съперника в източните региони, за определяне на цялостен надзор над регионите на Донецк и Луганск и поддържане на сухопътния кулоар с Крим ", съобщи Олександър Щупун, представител на генералния щаб на Украйна.

9 съветски офанзиви са били отблъснати през последните 24 часа в регионите на Донецк и Луганск. Русия твърди, че с изключение на Херсонска област към този момент управлява елементи от Харков, Николаев и Запорожие.

Земята на Запорожие е от най-плодородните в Украйна. Сега локалните поданици се пробват да основат нова годишна продукция. Облечени в бронежилетки сеят в интервалите сред обстрелите.

" Преди да дойдем тук минаваме през пропускателни пунктове. После обличаме жилетките, пълним резервоарите и отиваме на полето. Ако има обстрел, бързо прибираме техниката и се крием ", споделя локален гражданин.

Такъв е животът на земеделците в Запорожие към този момент над 60 дни. Казват, че през нощта е още по-тежко.

Гореща точка на военната карта и през днешния ден продължава да бъде Мариупол. Не стопират съветските офанзиви против завода " Азовстал ", където се твърди, че към момента има към 2 хиляди души, в това число дами и деца.

На два километра от границата с Украйна, в Приднестровието, през миналата нощ е бил обстрелван склад с муниции. Властите там настояват, че нападението е било осъществено с дронове от украинска територия. Складът е охраняван от съветски бойци и е считан за един от най-големите в Източна Европа.

Предполага се, че там се съхраняват към 20 хиляди тона муниции. Украинският президент упрекна Русия, че се пробва да дестабилизира Приднестровския район.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР