Държавен Фонд Земеделие изплати над 5,1 млн. лв. по схемата

...
Държавен Фонд Земеделие изплати над 5,1 млн. лв. по схемата
Коментари Харесай

Земеделският фонд изплати над 5.1 млн. лв. на фермерите за борбата им с вредителите

Държавен Фонд " Земеделие " изплати над 5,1 млн. лева по схемата за компенсиране разноските на фермерите, свързани с осъществяване на Националната стратегия за надзор на вредителите по трайните насаждения. Общият бюджет по схемата е 10 млн. лева, като останалата част ще бъде платена през есента. 

По тази скица се подкрепят градинари, отглеждащи трайни насаждения, като помощта е до 100 % от разноските им за закупуване на артикули за растителна отбрана. Подпомагане са получили 3 192 стопани, които отглеждат трайни овощни насаждения, маслодайна роза, ягоди и малини.

За други близо 200 земеделци предстоят спомагателни административни инспекции, преди да получат сумата. Ставката е 380 лева на хектар за закупени артикули за битка с вредителите. 

От фонд " Земеделие " напомнят, че от 13 до 31 май, по искане на браншовите организации, е отворен спомагателен банкет на заявки по схемата, като изплащането на средствата по спомагателния банкет ще е до 17 юни.

Средствата, които ще се дават за втория стадий на схемата, са до 140 лева с Данък добавена стойност и покриват част от разноските, направени за растително-защитни артикули, които се употребяват през есента в интервала на всеобщ листопад.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР