Русия използва забранени химически оръжия в битки по цялата фронтова

...
Русия използва забранени химически оръжия в битки по цялата фронтова
Коментари Харесай

WSJ: Русия използва забранени химически оръжия в битки по цялата фронтова линия в Украйна

Русия употребява неразрешени химически оръжия в борби по цялата фронтова линия в Украйна. По този метод московските войски се пробват да принудят украинците да изоставен позициите си, настояват публични лица в Украйна и Съединени американски щати.

Русия употребява неразрешени химически оръжия, изключително газ хлорпикрин, в борби по цялата фронтова линия в Украйна, за да отслаби способността на украинските войски да пазят укрепени позиции и даже да ги принуди да правят отстъпка.

Според The ​​Wall Street Journal, американски и украински чиновници, както и лекари, бойци и интернационалните откриватели, споделят, че потреблението на неразрешени химически оръжия от Русия на бойното поле става все по-често, защото Москва ускорява своята атака.

По-рано този месец Съединените щати оповестиха наказания против съветски компании и държавни организации, участващи в основаването и доставката на химически оръжия, употребявани на фронта, като особено подчертаха хлорпикрина. Химикалът, от време на време употребен в пестициди, е въведен в употреба по време на Първата международна война и е неразрешен за потребление в бойни дейности от Конвенцията за химическите оръжия, която Русия е подписала.

WSJ: Русия употребява неразрешени химически оръжия в борби по цялата фронтова линия в Украйна 23.05.24 11:33 язовир 23.05.24 11:26 В Москва е задържан заместник-началникът на Генералния щаб военачалник Вадим Шамарин 23.05.24 11:08 Демокрацията – новото оръжие за всеобщо заличаване на 21 век 23.05.24 10:58 JOBee: Революция в търсенето на работа! 23.05.24 10:54

Дан Касета, специалист по химически оръжия и асоцииран откривател в мозъчния концерн Royal United Services Institute в Лондон, споделя, че хлоропикринът е отровен за хора и животни и също по този начин работи като дразнител.

В взаимозависимост от степента на излагане, газът може да изгори кожата ви, да раздразни слъзните ви канали и да затрудни дишането, да не приказваме, че ви защищава от нападатели. Химикалът е сменен от по-модерни субстанции, от време на време употребявани от полицията като сълзотворен газ, известни като CN и CS, които също са неразрешени от конвенцията, сподели Casceta.

„ Според капитан Дмитрий Сергиенко, помощник-командир на Аналитичния център на силите за поддръжка на украинската войска, който проучва потреблението на химически оръжия на фронта, и трите субстанции се употребяват от руснаците на бойното поле. Въпреки че неговата група главно записва потреблението на CN и CS в региона, който наблюдават, те също откриха две гранати, съдържащи хлорпикрин, на изоставени съветски позиции “, написа WSJ.

Украинците следят потреблението на химически оръжия на фронта от февруари 2023 година и броят на доказаните произшествия непрестанно нараства.

Към 3 май Силите за поддръжка са удостоверили 1891 сходни офанзиви, откогато е почнало следенето на данните, 444 от тях през април, нарастване със 71 доказани случая по отношение на предходния месец. Тези цифри са непълна картина, защото интензивността на боевете постоянно прави невероятно да се стигне до мястото, където е употребен газът, с цел да се вземат проби или да се интервюират бойци, отбелязва WSJ.

Лейтенант Виталий Катрич, боен доктор, работещ в стабилизационен пункт покрай фронта, сподели, че е имало моменти, когато всеки втори пациент, който лекува, е бил изложен на токсичен газ. По думите му, откакто руснаците получат пратка, те я употребяват непрекъснато, до момента в който не свърши.

Използването на химически оръжия от Русия в Украйна

Съединените щати неотдавна оповестиха наказания против съветски организации, свързани с стратегии за химически оръжия. В изказването се споделя, че съветските войски употребяват задушаващото средство хлорпикрин против украински бойци.

Както сподели Ема Никс, помощник-директор на Европейския център към американския мозъчен концерн Atlantic Council, в случай че светът не даде съдбоносен и корав отговор на това, Русия ще премине към по-широко публикувано и смъртоносно потребление на химически оръжия.

Източник: WSJ/Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР