Водата за уста може да причини нелечимо заболяване. Учените предупредиха,

...
Водата за уста може да причини нелечимо заболяване. Учените предупредиха,
Коментари Харесай

Водата за уста може да причини нелечимо заболяване

Водата за уста може да аргументи нелечимо заболяване. Учените предизвестиха, че потреблението на известна марка вода за уста може да усили риска от два смъртоносни типа рак, тъй че те не би трябвало да се употребяват всеки ден.

Какво се знае за проучването

Водата за уста Listerine може да усили риска от някои типове рак, настояват учени.

Скорошно изследване откри, че ежедневната приложимост на вода за уста с мирис на Cool Mint покачва равнищата на две бактерии в устата, които преди този момент са били свързани с рак на хранопровода и колоректален рак.

Става въпрос за два типа бактерии – Fusobacterium nucleatum и Streptococcus anginosus. Броят им в устата се оказва доста по-висок след три месеца ежедневна приложимост на Listerine.

Водата за уста може да аргументи нелечимо заболяване 20.06.24 05:00 Диетолог назова гъбите супер потребни 20.06.24 04:00 Колко лицеви опори са ви нужни, с цел да постигнете плътно тяло? 20.06.24 03:00 Жегите стават смъртоносно рискови, в случай че пиете тези медикаменти 20.06.24 02:00 Ето какъв брой секунди трябват, с цел да измиете лицето си вярно 20.06.24 01:00

Водата за уста може да аргументи нелечимо заболяване: ново проучване на учени

Изследователите също по този начин следят понижаване на бактериите, наречени Actinobacteria, за които преди този момент е потвърдено, че оказват помощ за контролиране на кръвното налягане.

Професор Крис Кениън, академик от университета, който е работил по изследването, сподели, че потреблението на вода за уста „ може да усили риска от рак и разнообразни инфекции.

„ Повечето хора не би трябвало да употребяват тези изплаквания и в случай че ви се желае, изберете артикули без алкохол “, сподели Кениън.

Listerine Cool Mint съдържа 20% алкохол, само че множеството аптеки имат други възможности на тези води за уста, които се предлагат от учените в последното изследване.

 

Източник: The Telegraph /Превод: SafeNews

 

 

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР