Успехът за четирикратният NBA шампион Шакил О'Нийл не е нещо

...
Успехът за четирикратният NBA шампион Шакил О'Нийл не е нещо
Коментари Харесай

Шак вкарва три точки за образованието

Успехът за четирикратният NBA първенец Шакил О'Нийл не е нещо непознато. Той е забележителна фигура в историята на баскетбола, както в дословен, по този начин и в преносен смисъл.

Гигантът с растеж 2.15 м доминираше в баскетбола през 19-годишната си кариера, като остави незаличима диря с несравнимото си майсторство на игрището.

Новото му занятие е да оказва помощ на студентите от общинските колежи да се оправят с работата си, като влага в стартъп на стойност 29 млн. $, наименуван Campus.

Проектът има за цел да реши постоянно срещан проблем измежду колежите в Съединени американски щати, които би трябвало да обезпечат на студентите опция да се трансферират в четиригодишна стратегия или непосредствено да стартират кариерата си.

По-малко от 40% от студентите в Съединени американски щати съумяват да приключват образованието си, а О'Нийл счита, че тази статистика е неприемлива, написа Fortune.

Той споделя пред изданието, че е избрал да влага в Campus, стартиран от 29-годишния бизнесмен Таде Ойеринде, с цел да промени живота на хората, като е имал извънредно ентусиазъм.

" Чух Джеф Безос да споделя, че в случай че инвестираш в неща, които ще трансформират живота на хората, постоянно ще получиш огромна възвръщаемост на инвестицията си. Но тази съответна инвестиция не е обвързвана с огромна възвръщаемост, тъй като считам, че всеки би трябвало да има достъп до обучение на международно равнище ", споделя О'Нийл.

Той се причислява към група от изпълнителни шефове, в това число Сам Алтман от OpenAI и Джейсън Цитрон от Discord, в поддръжката на Campus, в който към този момент има 726 студенти.

Акредитираният публичен лицей притегля преподаватели от Вандербилт, Принстън и Нюйоркския университет, с цел да водят синхронни занятия.

Той дава на студентите онлайн стратегия по бизнес администрация, безвъзмезден преносим компютър, безвъзмезден интернет и наставник.

Campus също по този начин предлага асоциирани степени по юридически науки и администриране на облачни услуги на AWS.

О'Нийл е сюрпризиран от това какъв брой млад е създателят и ректор на Campus Ойеринде, само че отбелязва, че двамата ще бъдат динамичен дует в региона на образованието, написа Fortune.

" Той ще бъде Коби, а аз ще бъда Шак и ще реализираме триумф ", споделя О'Нийл.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР