Изграждането на пътя между Симитли и Кресненското дефиле е започнало

...
Изграждането на пътя между Симитли и Кресненското дефиле е започнало
Коментари Харесай

Край на задръстванията на АМ Струма при Симитли 

Изграждането на пътя сред Симитли и Кресненското дефиле е почнало. Става въпрос за сектора след тунел Железница, където пътя от автомагистрала става двулентов.

Първоначално, по неотложност, ще бъдат построени единствено две спомагателни платна, част от автомагистралата, които да облекчат трафика.

Причина за това решение е, че се чака през лятото на това място да се образуват огромни тапи от коли, като терзанието е, че те ще доближават и до тунела, създавайки тапи в него, което е доста рисково.

Освен това през последните месеци беше проведена подписка на локалните поданици, „ Българска асоциация на потърпевшите при произшествия “ и „ Бъдеще за индивида, спорта и туризма в Кресненското дефиле “, която събра над 3000 подписа и упорства за това уголемение на трасето.

Подписка желае неотложно удължение на Автомагистрала Струма до разклона за Симитли и Банско

Новите платна ще са част от правата на Автомагистрала Струма, която би трябвало да свърза края на автомагистралата с началото на Кресненското дефиле при село Крупник. Тя има определено трасе, настояща Оценка за влияние върху околната среда, както и определен реализатор. Става въпрос за към 3км. Econovini.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР