Три най-важни условия, за да поддържате тегло и да не

...
Три най-важни условия, за да поддържате тегло и да не
Коментари Харесай

Три най-важни условия, за да поддържате тегло и да не напълнявате

Три най-важни условия, с цел да поддържате тегло и да не напълнявате. Когато става въпрос за намаляване и влизане във форма, хората мислят доста за задачите, които желаят да реализират. Но какво се случва, когато най-сетне постигнете тази цел? Много е значимо да поддържате непрекъснато тежестта си по-късно.

За да разбере, ново изследване от Калифорнийския политехнически държавен университет

интервюира близо 5000 членове на WW (преди Weight Watchers), които сполучливо са поддържали приблизително 50 паунда изпод за повече от три години.
Изследователите разгледаха тактиките за ръководство на тежестта на участниците в WW и съпоставиха техния метод на живот с контролна група от повече от 500 затлъстели хора, които не са губили или наддавали тегло пет или повече години.

Разглеждайки другите държания, свързани с ръководството на тежестта, откривателите съумяха да схванат кои от тях са най-важни за поддържане на непрекъснато здравословно тегло.

Три най-важни условия, с цел да поддържате тегло и да не напълнявате 24.05.24 06:30 Хороскоп за 24 май: Любовен триумф ще съпътства Девата 24.05.24 06:00 Ползите за здравето, които дават тиквичките 24.05.24 05:30 Честите кошмари са симптом на рисково заболяване 24.05.24 05:11 10 най-прости тренировки, които улесняват изгарянето на мазнините по корема 24.05.24 04:10

Ето какво откриха:

Избирайте храната си рационално
Може би не е изненадващо, че едно от най-важните неща, които можете да извършите, с цел да контролирате тежестта си, е да разберете по какъв начин наподобява здравословното хранене и по какъв начин да го поддържате.
В това съответно изследване откривателите означават, че тези, които сполучливо поддържат загуба на тегло, постоянно оповестяват за тактики като установяване на цели за дневен банкет на храна. Но несъмнено, с цел да си поставите тези ежедневни цели, първо би трябвало да знаете по какъв начин наподобява здравословното хранене за вас.
Едно скорошно класиране на най-хубавите диети за изцяло здраве през 2020 година откри, че средиземноморската диета е най-здравословната за трета поредна година, следвана от диетата DASH и флекситарната диета.

Снимка: Pixabay

Порцията има значение или самоконтролът
Разбира се, също толкоз значимо, колкото какво ядете, е какъв брой ядете. Без значение какъв брой „ здравословна “ е храната, която ядете, в случай че порциите ви са дребни (твърде доста въглехидрати, незадоволително здравословни мазнини или протеини и т.н.), никакви плодове и зеленчуци не могат да трансформират това.
Хората, които сполучливо са отслабнали и са го запазили, също оповестяват, че почитат храната, наблюдават какво ядат и други техники за самоконтрол.

Оптимизъм
Много е значимо да не се укорявате, в случай че се отклонявате от здравословното хранене и от време на време си позволявате да се отклонявате от разпоредбите, само че по-късно се върнете към естественото хранене. С течение на времето поддържането на загуба на тегло може да стане по-лесно и да изисква по-малко умишлени старания. Така че давайте напред и пробвайте тези тактики, с цел да поддържате здравословното си тегло. Хранете се добре, популяризирайте метода си на живот и постоянно бъдете положителни към себе си.

Източник: Mind Body Green /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР