Украйна започна нов етап от своята офанзива. За това пишат

...
Украйна започна нов етап от своята офанзива. За това пишат
Коментари Харесай

Киев хвърли в бой най-добрите си резерви

Украйна стартира нов стадий от своята атака. За това пишат американски медии. Според източници в Пентагона в следващата серия от офанзиви ВСУ са решили да употребяват подготвени на Запад резервисти и задгранична бронирана техника. Какви са тактическите и стратегическите вероятности на сходни маневри и по какъв начин съветските въоръжени сили ще отговорят?

В четвъртък американските медии, базирайки се на източници от Пентагона, оповестиха, че Украйна е подхванала „ главния натиск на своето контранастъпление “. Съобщава се, че в багра са хвърлени хиляди украински военнослужещи, които са били в запаса и са били подготвени преди този момент на Запад. Преценката дали офанзивите ще бъдат сполучливи може да е единствено въпрос на дни, съгласно “Ню Йорк Таймс ”, а в случай че съумеят, новата интервенция ще продължи от една до три седмици.

“Вашингтон Пост ” на собствен ред написа, че украинските сили са почнали нов пробив в контранастъплението си. Неназован американски чиновник сподели пред изданието, че " задачата на сходни стъпки " на украинското управление към момента е " неразбираема ", няма сигурност, че те са значими.

“Политико ” отбелязва, че представители на Пентагона през последните седмици са описали тактиката на Украйна като задържане на най-обучените й сили в запас, до момента в който се изследват вражеските линии за недостатъци. В същото време доста подразделения от запаса бяха подготвени на Запад на " напреднала " тактичност на маневриране и оборудвани с добре бронирани западни бойни машини на пехотата и бронетранспортьори.

Прави усещане, че в Лондон не крият създателите на настъпателния проект на ВСУ, както сподели заместник-началникът на английското министерство на защитата Джеймс Хипи. „ Като цяло те извършват проекта, който създадоха с нас, американците и други “, сподели зам.-министърът. Той също по този начин не е склонен с оценката на Бундесвера, че Украйна върви напред прекомерно внимателно и не възприема тактиката, която нейната войска е научила в западните лагери.

„ Много е елементарно да загубиш десетки хиляди животи, пробвайки се да пробиеш през минни полета и по-късно да нямаш с какво да пробиеш, когато стигнеш там. Когато украинците преминат през пистата с трудности, те ще имат задоволително бойна мощност, която може да се употребява за пробив “, съобщи Хипи.

Припомняме, в сряда сутринта украинските военни продължиха настъплението си в Ореховско направление в региона на Запорожие. Според съветското министерство на защитата в него са взели участие три батальона, подсилени с танкове. В самия район това беше наречено началото на втория стадий от украинската „ контраофанзива “.

Според специалистите, хвърляйки в борба най-хубавите си запаси, вражеското командване се надява да реализира тактически триумф до есента на тази година, което може да бъде показано на Запад като доста достижение, което изисква укрепване с нови доставки на оръжия, в това число далекобойни системи АТАКМС и самолети Ф-16. Това може да способства и за по-щедрото финансиране на Украйна от западните страни.

На процедура обаче опитът да се заобиколи към този момент известното село Работино в Запорожка област и да се вклинят сред фланговете на съветските елементи се трансформира в неуспех, защото артилерията и авиацията бързо отработиха групите на съперника, написа военният пълководец Дмитрий Стешин. „ На Времевския перваз Старомайорск дълго време се развиваше от артилерия, разбивайки персоналния състав. Самото село няма тактическо значение, височините имат значение и ние умеем да се задържаме на тях от Великата отечествена война насам ”, припомня Стешин.

„ Сега съперникът вкарва в деяние главните оперативно-стратегически съединения, които до неотдавна бяха в запас. Тези сили незабавно ще бъдат трансферирани в нахлуване. Всичко се прави с упованието, че до края на септември ВСУ ще могат да реализират резултатите, които страните от НАТО изискват от Украйна “, сподели военният специалист Борис Рожин.

„ През последните два месеца врагът съществено се пробва да нападна. Тоест, той освен предизвика потреблението на нашите снаряди и сондира за недостатъци в отбраната. Но тази атака се провали, тъй че в този момент ще създадат нови опити “, сподели той.

„ Украинската войска отчасти преразгледа тактиката си. Но очевидно са решили да вървят напред в същите направления, увеличавайки силата на удара, счита Рожин. „ Като се имат поради сегашните действителности на фронта, дълбоки пробиви на съперника са малко евентуални. “ В същото време врагът резервира главния ударен пестник, който включва по-голямата част от техниката, доставена от Запада, прибавя Игор Коротченко, основен редактор на списание " Национална защита ". „ Следователно последните дейности на ВСУ са свързани с желанието в случай че не да пробият, то да огънат нашата защита и да развият достижения в този сектор на фронта, изтегляйки там запаси “, счита Коротченко.

В същото време военният специалист Константин Сивков напомня, че по време на първия стадий от настъплението на ВСУ врагът предизвика съветските въоръжени сили да употребяват по-активно снаряди, като по този метод се пробват да лишат съветските военни от нужното количество муниции. „ Но всичко това беше осъществено посредством колосални жертви и не донесе никакви тактически или стратегически преимущества на въоръжените сили на Украйна “, сподели той.

„ Подразделенията на Водоснабдителна система на Руската федерация резервират всички условия за сполучлива защита. По-специално, това се показва от превъзходството във въздуха и превъзходството на огъня. От военна позиция съперникът няма запас да го потисне. Украинското командване, несъмнено, разчита, че рано или късно ще успее пробие нашата защита. Но всичко това са мечти ”, счита Сивков.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР