Украйна е неизлечимо болна от война. Това пише руският журналист,

...
Украйна е неизлечимо болна от война. Това пише руският журналист,
Коментари Харесай

Руско издание: Украйна е неизлечимо болна от война

Украйна е неизлечимо болна от война. Това написа съветският публицист, стихотворец и боен сътрудник Анна Долгарева в материал за вестник " Взгляд ", представен от организация " Фокус ".
В Украйна " Слугата на народа " Владимир Зеленски получи това, което искаше - той изцяло управлява Народното събрание и затова - държавното управление. Президентът Зеленски може да направи всичко – да промени изцяло откритите държавни обичаи, да отстрани корупцията, да вкара в пандиза нарушителите, да промени законодателството, спасявайки страната от чудовищните закони, като този за езика. И най-после да спре войната.
Не знам дали Зеленски ще направи всичко това. Въпреки че шансът той да се оправи с корупцията и с измененията в законодателството, премахвайки много неуместни закони, са много огромни. Но той няма да спре войната. Защото сега Украйна не е жизнеспособна без война в Донбас.
Нека извадим външнополитическия фактор. Въпреки че, като цяло, е напълно ясно, че Украйна въобще не обслужва ползите си, даже не и европейските, само че американските ползи. Съдейки по обстоятелството, че на интернационалните платформи, украински делегации не престават настойчиво да повтарят глобите против Русия, нуждата от възбрана на „ Северен поток-2 “ курсът не се трансформира, музиката е поръчана въпреки всичко. Но даже и това не е най-важното.
Основното нещо е разрушената стопанска система на Украйна и огромна олигархия, чийто бизнес в този момент е твърдо обвързван с войната. Основното нещо е невъзможността да се възвърне тази стопанска система в някакви рационални периоди и по тази причина е належащо да се изясни къде отиват парите. Парите отиват за война с Русия.
Основният проблем са хилядите доброволци с военен опит и вродени украински способността да сложат в джоба няколко гранати. За тези, които са минали през Антитерористичната интервенция (АТО), цялата Украйна към този момент стене, тук и там новинарски уеб сайтове експлодират с послания: " Атошник " е умъртвил, изнасилил, запалил, умъртвил и прострелял себе си ". Оставени без война и намиране на подобаващ водач за себе си, тези хора с развалена душeвност могат да се трансфорат в ужасна мощ. Всички тези неща връзват ръцете и краката на “Слугата на народа ”. Но има още.
Ще го разбере ли Украйна, в случай че все пак реши да спре войната, в случай че внезапно се окаже наивният и доблестен воин от самата поредност “Слугата на народа ” Голобородко, с помощта на който, въобще, беше определен? (Разбира се, няма да се окаже, само че си представяме хипотетична ситуация).
Дали украинците, които са дали живота си за призрака на завръщането на Донбас и Крим пет години, схващат простата истина: Те не могат да бъдат върнати?
Да, украинците гласоподаваха за Зеленски-Голобородко, тъй като той е сладостен и хубав, тъй като той е нова фигура в стъпкана политическа поляна и тъй като по време на ръководството на Порошенко стандартът на живот на украинците е паднал няколко пъти. Но дали украинците гласоподаваха срещу войната?
Ето един елементарен факт: самоиздигнатият Алексей Гончаренко мина от Одеса във Върховната рада. Същият Гончаренко, който се подигра на мъртвите в Дома на профсъюзите, този, който стана знак на срама на Одеса. Той събра съвсем 30 % от гласовете, оставяйки след себе си претендент от партията " Зеленски ". Това значи, че Одеса не си е направила изводите. И това е Одеса, съветски град, перлата край морето.
Няма и не може да има заключения. Украйна е съществено болна, украинците са съществено заболели и безумни. В тази война към този момент има умишлени губещи - и точно тези, които са изгубили мозъка си в пушеците ѝ. Тези, които по-късно може би ще се оглеждат комплицирано и ще си помислят: “Защо, какво сме създали? ” Ще кажат, че в никакъв случай не са подкрепили АТО, че в АТО единствено са чистели и готвели.
Украйна е болна, Украйна се нуждае от война, Украйна не е жизнеспособна без война, а украинците, които поеха черната мухъл на омразата, не могат да си показват живота без война. Спорите на тази черна мухъл изгарят от вътрешната страна, лишават живота от смисъл. Няма лекуване, даже Зеленски да не е марионетка на Коломойски, а мощен и умен самостоятелен политик. И да не приказваме за хирургичното лекуване, приключва анализът на авторката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР