16-годишната Мира Андреева се класира за четвъртия кръг на турнира

...
16-годишната Мира Андреева се класира за четвъртия кръг на турнира
Коментари Харесай

Детето чудо на женския тенис Мира Андреева отстрани шампионката от Уимбълдън от 2023 г. в третия кръг на турнира по тенис в Мадрид

16-годишната Мира Андреева се класира за четвъртия кръг на шампионата по тенис на клей от сериите WTA 1000 в испанската столица Мадрид с награден фонд 7.7 милиона евро.

Рускинята в профил седмата сложена Маркета Вондроушова след 7:5, 6:1 за единствено 76 минути игра в мач от третия кръг.

Андреева поведе с 4:1 в първия сет против шампионката от Уимбълдън от 2023 година, позволи поврат до 4:5, само че завоюва идващите три гейма за сполучливото 7:5.

When Mirra Andreeva puts on the jets
— wta (@WTA)

Във втората част тя продължи серията си с нови четири гейма за 4:0 и завоюва с 6:1.

Следващата съперничка на Мира Андреева ще бъде победителката от срещата сред французойката Каролин Гарсия и италианката Яспине Паолини.

Четвъртата сложена Елена Рибакина от Казахстан се наложи над представителката на Египет Маяр Шериф с 6:1, 6:4 и чака мач в четвъртия кръг против чехкинята Сара Бейлек, която по-рано отстрани Ашлин Крюгер от Съединени американски щати с 6:3, 6:1.

In fine form

Elena Rybakina continues her winning ways, defeating Sherif to book her spot in the fourth round.
— wta (@WTA)

В дуел за постигане до четвъртфиналите една против друга ще излязат десетата сложена рускиня Дария Касаткина и Юлия Путинцева от Казахстан. Касаткина се оправи с 20-та в схемата и нейна сънародничка Анастасия Павлюченкова със 7:6(5), 7:5, до момента в който Путинцева надви над американката Каролайн Доулхайд с 6:2, 6:2.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР