Украинците са скептични по въпроса дали посещението на германския канцлер

...
Украинците са скептични по въпроса дали посещението на германския канцлер
Коментари Харесай

Украйна се опасява, че западноевропейците вече са подготвили ново предложение за мир

Украинците са скептични по въпроса дали визитата на немския канцлер Олаф Шолц дружно с френския президент Еманюел Макрон и с италианския министър председател Марио Драги в Киев ще им донесе това, на което се надяват, излиза наяве от изявление за в. " Билд " на Олексий Арестович, консултант на президента Володимир Зеленски.

Арестович се притеснява, че западноевропейците към този момент са подготвили ново предложение за мир.

" Опасявам се, че те ще се опитат да реализират " Минск III ". Те ще кажат, че би трябвало да сложим завършек на войната, която предизвиква продоволствени и стопански проблеми, че руснаци и украинци умират, че би трябвало да спасим престижа на господин Путин, че руснаците са създали неточности, че би трябвало да им извиним и да им дадем късмет да се върнат в международното общественост ", споделя съветникът на Зеленски.

" Минск I " е протокол, подписан при започване на септември 2014 година под мощен напън от страна на Русия върху Украйна. Целта на съглашението беше преустановяване на огъня. Това обаче беше нарушено от наемниците на Путин още в края на септември 2014 година, напомня „ Билд “.

През февруари 2015 година някогашната канцлерка Ангела Меркел, някогашният украински президент Петро Порошенко, тогавашният президент на Франция Франсоа Оланд и съветският президент Владимир Путин договориха " Минск II ". Целта новата сделка беше най-сетне да се изпълнят задачите, заложени в " Минск I ". Но скоро след подписването на новия документ стана ясно, че и това съглашение е неефикасно, защото Русия не приключи експанзията си.

Агенция УНИАН цитира изявлението за „ Билд “ на Арестович, който съзира в съмненията на Шолц по отношение на оръжейните доставки за Украйна виновност за гибелта на украински жители. Съветникът декларира, че на Украйна са ѝ нужни артилерия с отдалечен обхват на деяние, ракетни установки, танкове, БТР-и и дронове от Германия. „ Ако имаме задоволително, ще спечелим войната. Когато Западът ни даде 120 единици далекобойна артилерия, обстановката на фронта се промени неотложно. За три дни скоростта на съветското нахлуване бе понижена “, споделя Арестович.

Той напомня, че Германия е дала обещание да даде на Украйна 88 танка " Леопард " и 50 самоходни зенитни оръдия " Гепард ". „ Това би било задоволително за две бригади в украинската войска. Сега, в случай че имахме две бригади някъде на фронтовата линия, можехме да си върнем Херсон или да ги (руските сили) изтласкаме от Попасна и Северодонецк. Днес две бригади са огромна мощ ", изясни съветникът на Зеленски.

Запитан какво би споделил на Шолц, в случай че го срещне, Арестович дава отговор: " Г-н Шолц, вие сте виновен за починалите ни бойци и цивилни, всеки ден умират деца, всеки ден губим по 100 бойци, тъй като не ни давате тежки оръжия. Украинската войска е мощна, можем да победим руснаците и да ги изгоним от страната си, само че ни трябват оръжия. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР