Знаете ли, още утре би имало прекратяване на огъня, ако...

...
Знаете ли, още утре би имало прекратяване на огъня, ако...
Коментари Харесай

Байдън: Спирането на огъня в Газа е възможно още утре, ако Хамас освободи заложниците

" Знаете ли, още на следващия ден би имало преустановяване на огъня, в случай че... " Хамас " освободи заложниците, дамите, възрастните хора и ранените ", съобщи Байдън нощес на предизборно събитие в Медина в щата Вашингтон, оповестяват от пътуващи с него публицисти.

В петък шефът по връзките на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби уточни ясно, че договарянията са в задънена улица. Според него е доста тъпо, че последният кръг от договарянията в Кайро не е довел до нищо.

Тъй като Израел и " Хамас " не договарят директно между тях, Египет, Катар и Съединените щати работят като медиатори.

В навечерието на израелския Ден в памет на починалите бойци и жертвите на тероризма фамилиите на 38-те заложници, убити от палестинското ислямистко придвижване, приканиха за почтено заравяне на починалите.

Опечалените нямат гроб, където да почетат паметта на околните си - съобщи Нирит Алон, партньорка на погубен мъж.

" Молим за място за заравяне на сина ни, с цел да намерим разтуха и да преминем към идната глава от нашия печален живот ", обявиха през вчерашния ден Хагит и Руби Чен, родителите на Итай Чен.

Моше Ахимас, татко на убития Томер Ахимас, прикани държавното управление да " върне живите и мъртвите ". В Деня на възпоменанието фамилията му ще застане пред празен гроб. " Вместо Томер има земя от кибуца Нирим, напоена с кръвта му ".

В същото време Израел заяви, че е разкрил нови тунели в линията Газа, съобщи ДПА. Говорителят на израелската войска Даниел Хагари заяви, че е открит " под земята маршрут " в град Зейтун в центъра на изолираната крайбрежна линия. Оттам терористите са възнамерявали набези против израелските войски.

В региона на Зейтун се организира огромна военна интервенция. Според Хагари са убити към 30 терористи. Десетки оръжия са били конфискувани в едно учебно заведение. В източната част на Рафах в южната част на линията е открит и тунел.

Вечерта израелски изтребители са атакували и цели в северната част на линията Газа, заяви представителят на армията. Сутринта това е било предшествано от евакуация на цивилното население.

През последните седмици се следят опити на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " да възвърне военните си уреди, сподели Хагари. " Навсякъде, където имаме информация за такива опити на " Хамас ", ще действаме ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР