Украинското министерство на отбраната очаква скоро пристигането на голям брой

...
Украинското министерство на отбраната очаква скоро пристигането на голям брой
Коментари Харесай

Резников: Украйна очаква скоро много западни танкове

Украинското министерство на защитата чака скоро идването на огромен брой западни танкове в Украйна, съобщи министър Олексий Резников.

Той означи, че " танковата коалиция " в поддръжка на Украйна е публично основана и интензивно се развива.

" Скоро с наслада ще приветстваме „ леопардите ”, „ челънджърите ” и „ ейбармсите ” украинска земя. Те са доста. " - сподели украинският министър на защитата, представен от организация УНИАН.

Резников не посочи по кое време тъкмо ще стане това и какъв брой танка има поради, добавя организацията.

След дълъг спор западните страни оповестиха огромни доставки на танкове за Украйна през януари. По оценки на украинския дипломат във Франция, като цяло са обещани над 320 бронирани машини от разнообразни страни. Те обаче няма да дойдат едновременно. Според външния министър Дмитро Кулеба, в първата вълна от доставки се чакат 120-140 танка. В същото време президентът Володимир Зеленски означи, че на Украйна са нужни до 500 бойни машини от този вид. Както се чака, първите танкове ще дойдат в Украйна през март.

На 3 февруари стана известно, че Германия е подготвена да достави на Украйна още 88 танка „ Леопард ” от първо потомство. Макар да са остарели, те са спомагателна численост към оповестената по-рано. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР