Архимандрит Никанор, игумен на Църногорската св.обител край с.Гигинци се обръща

...
Архимандрит Никанор, игумен на Църногорската св.обител край с.Гигинци се обръща
Коментари Харесай

Арх. Никанор към военния министър: Спрете представянето на книга с руски опорки и дезинформация срещу БПЦ

Архимандрит Никанор, свещеник на Църногорската св.обител край с.Гигинци се обръща към военния министър Атанас Запрянов във връзка представянето на книгата " Българската Църква в Предпоследните времена " на Александър Тодоров и Георги Тодоров, която съдържа оскърбителен изказвания за Вселенската патриаршия и всява ерес в Българската православна черква. Духовникът е безапелационен, че това е самобитна провокация към българското Министерство на защитата, което се употребява за воденето на хибридни интервенции, които са напълно във щета на БПЦ и нейното единение.

Вижте какво написа ахримадрит Никанор:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

Утре, 18 юни 2024г., в подведомствения Ви Военен клуб в гр.София се възнамерява да бъде показана книга, която съдържа оскърбителен и унижаващи достолепието на Вселенската патриаршия и на няколко български архиереи изказвания - безусловно съветска дезинформация по отношение на църковния въпрос в Украйна, целяща да сътвори подобаваща атмосфера за нов ерес в БПЦ!

Ето известието, популяризирано в медиите:

" На 18 юни от 18 ч. в зала 1 на Военния клуб в столицата ще бъде показана книгата " Българската Църква в Предпоследните времена ". Сборникът включва богословски текстове на Александър Тодоров и Георги Тодоров, а също и други материали свързани с настоящата рецесия в Църквата. "

Прилагам фотография на текст от книгата, която ще се показва във Военния клуб и която съдържа присъщи опорки на съветската агитация, които вредят на БПЦ и целят провокирането на нов църковен ерес.

Призовавам Ви в качеството си на принципал на постройката на Военния клуб незабавно да вземете отношение и да не давате платформа за разпространяване на съветска хибридна дезиноформация, целяща дестабилизация както на Българската православна черква, по този начин и изобщо на българското общество!

Със сериозна угриженост:

Архимандрит Никанор, свещеник на Църногорската св.обител край с.Гигинци
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР